Piersi z kaczki w sosie pomarańczowo-imbirowym z purée ziemniaczanym i fasolką szparagową

Piersi z kaczki w sosie pomarańczowo-imbirowym z purée ziemniaczanym i fasolką szparagową

3.8 115 ocen
Przygotowanie 35 min
Czas całkowity 1 godz.
2 porcje

Składniki

  • 40 g cebuli szalotki pokrojonej w ćwiartki
  • 1 ząbek czosnku
  • 20 g korzenia imbiru, świeżego pokrojonego w 2 mm plastry
  • 60 g marmolady z gorzkich pomarańczy
    60 g marmolady pomarańczowej
  • 20 g oliwy z oliwek
  • 20 g octu balsamicznego
  • 50 g wina Porto
    50 g czerwonego wina
  • 1 łyżeczka tymianku, świeżego tylko liście
    ½ łyżeczki tymianku, suszonego
  • ¾ łyżeczki soli plus 1-2 szczypty
  • ¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego plus 1 szczypta
  • 2 piersi z kaczki, bez skóry, bez kości (ok. 150-200 g każda, patrz wskazówka)
  • 500 g wody
  • 350 g ziemniaków, mączystych pokrojonych na 2 cm kawałki
  • 150 - 200 g zielonej fasolki szparagowej, mrożonej
    150 - 200 g zielonej fasolki szparagowej, świeżej
  • 120 g mleka
  • 30 g masła

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 porcję

Białko 48.6 g
Kalorie 3678.2 kJ / 879.1 kcal
Tłuszcz 42.5 g
Błonnik 6.9 g
Węglowodany 69.8 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...