
Urządzenia i Akcesoria
Jambalaya
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 1 godz.
6 porcji
Składniki
-
ryżu basmati200 g
-
ząbki czosnku3
-
cebuli pokrojonej w ćwiartki100 g
-
czerwonej papryki pokrojonej na kawałki160 - 180 g
-
żółtej papryki pokrojonej na kawałki160 - 180 g
-
selera naciowego pokrojonego na 1 cm kawałki100 g
-
pora pokrojonego w 1 cm plastry70 g
-
papryki słodkiej, mielonej1 łyżeczka
-
oliwy z oliwek30 g
-
kiełbasy wieprzowej, wędzonej pokrojonej w 1 cm plastry100 g
-
filetów z piersi kurczaka pokrojonych na 3 cm kawałki450 - 500 g
-
krojonych pomidorów, z puszki400 g
-
koncentratu pomidorowego30 g
-
koncentratu bulionu drobiowego, wykonanego w TM1 czubata łyżeczka
-
ziół prowansalskich, suszonych1 łyżeczka
-
papryki ostrej, mielonej1 łyżeczka
-
sosu Worcestershire15 g
-
soli1 łyżeczka
-
pieprzu czarnego, mielonego1 łyżeczka
-
szczypiorek, świeży drobno pokrojony, do podania
-
natka pietruszki, świeża, tylko liście drobno pokrojona, do podania
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
337 kcal /
1410 kJ
Białko
27.5 g
Tłuszcz
10.3 g
Węglowodany
37.5 g
Błonnik
4.3 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMożesz także polubić...
Makaron jesienny z papryką i kurczakiem
40 min
Kurczak w za'atarze z zieloną soczewicą
2 godz.
Kurczak po myśliwsku
50 min
Gulasz ziemniaczany
1 godz. 10 min
Bob czorba
13 godz. 15 min
Pilaw z wieprzowiną
50 min
Pilaw z porem i indykiem
30 min
Indyjski kurczak w jogurcie
1 godz.
Zapiekanka pasterska (shepherd's pie)
2 godz. 35 min
Makaron orzo z kurczakiem i pesto
40 min
Nasi Goreng z kurczakiem
1 godz. 30 min
Makaron po chińsku
55 min