Zapiekanka ryżowa z warzywami
TM6 TM5

Zapiekanka ryżowa z warzywami

3.7 (283 oceny)

Składniki

  • 50 g sera parmezan, pokrojonego na 3 cm kawałki
  • 200 g sera gouda, pokrojonego na kawałki
  • 1000 g wody
  • 2 łyżeczki koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
    lub 2 kostki bulionu warzywnego (na 0,5 l), pokruszone
  • 300 g ryżu
  • 700 g warzyw (np. zielonego groszku, różyczek brokułu, kalafiora, plasterków marchewki), pokrojonych na 2-3 cm kawałki
  • 4 jajka
  • 150 g kwaśnej śmietany, 12% tłuszczu
  • ½ pęczka szczypiorku, świeżego, posiekanego
  • ½ - 1 łyżeczka soli
  • ¼ łyżeczki pieprzu, mielonego
  • 2 szczypty gałki muszkatołowej, mielonej

Wartości odżywcze
na 1 porcję
Kalorie
1815 kJ / 433.5 kcal
Białko
24.2 g
Węglowodany
50 g
Tłuszcz
17.2 g
Tłuszcz nasycony
9.2 g
Błonnik
5.2 g
Sód
1265.3 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy