
Urządzenia i Akcesoria
Zapiekanka ryżowa z warzywami
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz.
6 porcji
Składniki
-
sera parmezan pokrojonego na 3 cm kawałki50 g
-
sera gouda pokrojonego na kawałki200 g
-
wody1000 g
-
koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM2 łyżeczki
-
ryżu300 g
-
warzyw (np. zielonego groszku, różyczek brokułu, kalafiora, plasterków marchewki), pokrojonych na 2-3 cm kawałki700 g
-
jajka4
-
kwaśnej śmietany, 12% tłuszczu150 g
-
szczypiorku, świeżego posiekanego½ pęczka
-
soli½ - 1 łyżeczka
-
pieprzu, mielonego¼ łyżeczki
-
gałki muszkatołowej, mielonej2 szczypty
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
433.5 kcal /
1815 kJ
Białko
24.2 g
Tłuszcz
17.2 g
Węglowodany
50 g
Błonnik
5.2 g
Tłuszcz nasycony
9.2 g
Sód
1265.3 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

ZAPIEKANKI
10 Przepisów
Polska
Polska
Możesz także polubić...
Zapiekanka z szynką i brokułem
1 godz. 10 min
Zapiekanka warzywna z serem feta
1 godz. 20 min
Ryż pomidorowy z szynką
40 min
Makaron z wegetariańskim sosem bolońskim; Lody malinowo-bazyliowe
50 min
Zapiekanka ziemniaczana z pieczarkami i serem camembert
1 godz.
Zapiekanka makaronowa z warzywami
1 godz.
Szybkie zapiekane gnocchi z sosem pomidorowym
30 min
Zapiekanka makaronowa z kalafiorem i serem
50 min
Zapiekanka ziemniaczana z kalafiorem i parmezanem
1 godz.
Zapiekanka makaronowa z tuńczykiem i pomidorami
1 godz.
Szybka zapiekanka ziemniaczana à la gratin
45 min
Gotowane warzywa zapiekane w sosie serowym
40 min