Urządzenia i Akcesoria
Zapiekanka ryżowa z warzywami
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz.
6 porcji
Składniki
-
50 g sera parmezan pokrojonego na 3 cm kawałki
-
200 g sera gouda pokrojonego na kawałki
-
1000 g wody
-
2 kostki bulionu warzywnego (na 0,5 l), pokruszone2 łyżeczki koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
-
300 g ryżu
-
700 g warzyw (np. zielonego groszku, różyczek brokułu, kalafiora, plasterków marchewki), pokrojonych na 2-3 cm kawałki
-
4 jajka
-
150 g kwaśnej śmietany, 12% tłuszczu
-
½ pęczka szczypiorku, świeżego posiekanego
-
½ - 1 łyżeczka soli
-
¼ łyżeczki pieprzu, mielonego
-
2 szczypty gałki muszkatołowej, mielonej
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
1265.3 mg
Białko
24.2 g
Kalorie
1815 kJ /
433.5 kcal
Tłuszcz
17.2 g
Błonnik
5.2 g
Tłuszcz nasycony
9.2 g
Węglowodany
50 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
ZAPIEKANKI
10 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Zapiekanka makaronowa z warzywami
1 godz.
Zapiekanka makaronowa z kalafiorem i serem
50 min
Ryż pieczony z warzywami
1 godz. 30 min
Zapiekanka z ziemniakami i makaronem
1 godz. 30 min
Pizza z makaronu spaghetti (TM5, TM6)
1 godz. 10 min
Gotowane warzywa zapiekane w sosie serowym
40 min
Ryż pomidorowy z szynką
40 min
Szybka zapiekanka ziemniaczana à la gratin
45 min
Makaron z brokułem w sosie z gorgonzoli
45 min
Zapiekanka z szynką i brokułem
1 godz. 10 min
Zapiekanka ziemniaczana z kalafiorem i parmezanem
1 godz.
Zapiekanka ziemniaczana z pieczarkami i serem camembert
1 godz.