
Urządzenia i Akcesoria
Kluski z indykiem, sosem śmietanowym i porem
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 40 min
6 porcji
Składniki
-
1 ząbek czosnku
-
160 g cebuli pokrojonej w ćwiartki
-
1 łyżeczka skórki otartej z limonki ekologicznej, bez białych błonek
-
20 g oleju
-
20 g skrobi kukurydzianej
-
60 g białego wina, wytrawnego
-
400 g wody
-
2 łyżeczki koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
-
200 g śmietany, min. 30% tłuszczu
-
1 łyżeczka soli
-
2 szczypty pieprzu cayenne, mielonego
-
1 łyżeczka papryki słodkiej, mielonej
-
500 g fileta z piersi indyka, bez skóry i kości pokrojonego na ok. 2 cm kawałki
-
800 g klusek jajecznych, typu "spätzle", suchych gotowych
-
250 g pora pokrojonego w 5 mm plastry
-
10 g soku z limonki, świeżo wyciśniętego
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
470.2 kcal /
1977.7 kJ
Białko
30.2 g
Tłuszcz
19.3 g
Węglowodany
41.7 g
Błonnik
0.5 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

CODZIENNE OBIADY
10 Przepisów
Polska
Polska
Możesz także polubić...
Pulpety z sosem cebulowo-migdałowym
50min
Kurczak w ziołach prowansalskich z ryżem i brzoskwiniami
1h
Wędzony kurczak z porem w sosie śmietanowym
30min
Polędwiczki wieprzowe w sosie miodowym i purée ziemniaczane
45min
Kurczak w sosie miodowym
25min
Polędwiczki wieprzowe w sosie z pora i tymianku z kaszą gryczaną
55min
Kurczak z makaronem i pesto
30min
Kurczak w białym sosie z ryżem (ferkase)
1h
Indyk w musztardowym sosie śmietanowym z kluskami
45min
Polędwica wieprzowa w sosie musztardowym
30min
Polędwiczki wieprzowe w sosie chrzanowym
50min
Kurczak koronacyjny Elżbiety II
30min