
Urządzenia i Akcesoria
Pomidorowa zupa minestrone z kurczakiem
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 50 min
4 porcje
Składniki
-
40 g sera parmezan pokrojonego na 3 cm kawałki
-
150 g cebuli przekrojonej na pół
-
1 ząbek czosnku
-
600 g wody
-
2 łyżeczki koncentratu bulionu drobiowego, wykonanego w TM
-
400 g mięsa z udek kurczaka, bez skóry, bez kości pokrojonego na 2-3 cm kawałki
-
150 g marchewki pokrojonej w 5 mm plastry
-
250 g kalarepy pokrojonej w 1 cm kostkę
-
200 g selera naciowego pokrojonego w 1 cm plastry
-
800 g krojonych pomidorów, z puszki
-
1 szczypta cukru (opcjonalnie)
-
2 łyżeczki oregano, suszonego
-
¼ łyżeczki suszonych płatków chili
-
sól do smaku
-
4 łyżeczki oliwy z oliwek
-
liście bazylii, świeże do dekoracji
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
318 kcal /
1332 kJ
Białko
28 g
Tłuszcz
12 g
Węglowodany
27 g
Błonnik
8.5 g
Tłuszcz nasycony
3.5 g
Sód
345.5 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

ZDROWE KOLACJE
10 Przepisów
Polska
Polska