Urządzenia i Akcesoria
Mini babki do koszyczka wielkanocnego
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 40 min
12 sztuk
Składniki
-
masła miękkiego, pokrojonego na kawałki, plus dodatkowa ilość do natłuszczenia100 g
-
bułka tarta (opcjonalnie) do posypania
-
cukru150 g
-
skórki z pomarańczy ekologicznej, bez białych błonek (albedo), pokrojonej na kawałki15 - 20 g
-
oleju90 g
-
jajka4
-
cukru waniliowego, wykonanego w TM1 łyżeczka
-
mąki pszennej tortowej140 g
-
skrobi ziemniaczanej70 g
-
maku30 g
-
proszku do pieczenia1 ½ łyżeczki
Wartości odżywcze na 1 sztukę
Kalorie
280.6 kcal /
1173.9 kJ
Białko
4 g
Tłuszcz
17.3 g
Węglowodany
28.5 g
Błonnik
0.8 g
Tłuszcz nasycony
6.1 g
Sód
75.8 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

Wielkanoc VIII
11 Przepisów
Polska
Polska
Możesz także polubić...
Zupa brokułowa z prażonymi migdałami
25 Min
Wielkanocne babeczki „zajączki”
1 Std. 45 Min
Baranek wielkanocny
1 Std. 10 Min
Faworki klasyczne
1 Std.
Lasagne z domowym makaronem szpinakowym
2 Std. 30 Min
Zapiekanka ryżowa z jabłkami
1 Std. 45 Min
Mini serniczki Czarny Las (bez pieczenia)
4 Std.
Mini chlebki do koszyka wielkanocnego
2 Std.
Roladki schabowe w sosie własnym
1 Std. 30 Min
Jajka faszerowane korniszonami
50 Min
Wielkanocne gniazdka z pastą jajeczną
1 Std.
Babka piaskowa "Fix"
1 Std. 30 Min