Urządzenia i Akcesoria
Mini babki do koszyczka wielkanocnego
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 40 min
12 sztuk
Składniki
-
100 g masła miękkiego, pokrojonego na kawałki, plus dodatkowa ilość do natłuszczenia
-
bułka tarta (opcjonalnie) do posypania
-
150 g cukru
-
15 - 20 g skórki z pomarańczy ekologicznej, bez białych błonek (albedo), pokrojonej na kawałki
-
90 g oleju
-
4 jajka
-
2 łyżeczki cukru wanilinowego1 łyżeczka cukru waniliowego, wykonanego w TM
-
140 g mąki pszennej tortowej
-
70 g skrobi ziemniaczanej
-
30 g maku
-
1 ½ łyżeczki proszku do pieczenia
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 sztukę
Sód
75.8 mg
Białko
4 g
Kalorie
1173.9 kJ /
280.6 kcal
Tłuszcz
17.3 g
Błonnik
0.8 g
Tłuszcz nasycony
6.1 g
Węglowodany
28.5 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
Wielkanoc VIII
11 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Baranek wielkanocny
1 godz. 10 min
Faworki klasyczne
1 godz.
Mini pączki twarogowe
30 min
Solone zakręcone ziemniaki na patyku (TM6, TM7)
10 min
Mini chlebki do koszyka wielkanocnego
2 godz.
Cytrynowe ciasteczka z wiosennym wzorkiem
1 godz.
Ciasto arbuz
6 godz.
Pierniczki alpejskie
25 godz. 25 min
Dyniowe chlebki maślane
1 godz. 5 min
Ciasteczka maślane z lukrem królewskim i ozdobami
2 godz.
Babka piaskowa "Fix"
1 godz. 30 min
Zupa dyniowa
25 min