Biszkopt szpinakowy
TM6 TM5

Biszkopt szpinakowy

4.8 (12 ocen)

Składniki

  • 150 g liści szpinaku baby, świeżych
  • 8 jajko
  • 30 g oleju
  • 20 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
  • 170 g cukru
  • 1 łyżeczka cukru waniliowego, wykonanego w TM
    lub 2 łyżeczki cukru wanilinowego
  • 260 g mąki pszennej
  • 2 ½ łyżeczki proszku do pieczenia

Wartości odżywcze
na 1 porcję
Kalorie
646.3 kJ / 154.5 kcal
Białko
5 g
Węglowodany
24.1 g
Tłuszcz
4.4 g
Tłuszcz nasycony
1.1 g
Błonnik
0.7 g
Sód
98.7 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy