Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 150 g liści szpinaku baby, świeżych
- 8 jajko
- 30 g oleju
- 20 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
- 170 g cukru
-
1
łyżeczka cukru waniliowego, wykonanego w TM
lub 2 łyżeczki cukru wanilinowego - 260 g mąki pszennej
- 2 ½ łyżeczki proszku do pieczenia
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 646.3 kJ / 154.5 kcal
- Białko
- 5 g
- Węglowodany
- 24.1 g
- Tłuszcz
- 4.4 g
- Tłuszcz nasycony
- 1.1 g
- Błonnik
- 0.7 g
- Sód
- 98.7 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Biszkopt genueński z masłem
4 Std.
Żelka truskawkowa do tortów
3u. 45min
Biszkopt kakaowy z olejem
4 Std.
Tort z kremem à la Kinder Bueno® i musem porzeczkowym
72j
Chrupka czekoladowo-orzechowa do tortów
1 Std. 10 Min
Krem limonkowy do tortów
55 Min
Krem à la Kinder Bueno® do tortów
7h
Krem à la Ferrero Rocher® do tortów
35 Min
Biszkopt cytrynowy
4 Std.
Tort szpinakowy z kremem limonkowym i żelką truskawkową
48j
Maślany ganache czekoladowy do dekoracji tortów
45 Min
Tort z musem z białej czekolady i żelką z mango
72j