
Urządzenia i Akcesoria
Rolada tiramisu
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 4 godz.
12 porcji
Składniki
Biszkopt
-
4 jajka
-
1 szczypta soli
-
80 g cukru
-
1 łyżeczka cukru waniliowego, wykonanego w TM
-
1 łyżka cukru pudru
-
130 g mąki pszennej
-
1 łyżeczka proszku do pieczenia
-
120 g espresso, zaparzonego ostudzonego
-
50 g białego wina, słodkiego (patrz wariant)
Krem tiramisu
-
250 g sera mascarpone schłodzonego, podzielonego na kawałki
-
200 g śmietany, min. 30% tłuszczu dobrej jakości, mocno schłodzonej, prosto z lodówki
-
1 łyżka cukru waniliowego, wykonanego w TM
-
1 łyżka fixu do bitej śmietany
-
50 g cukru pudru
-
2 łyżki kakao naturalnego, niesłodzonego
-
groszki czekoladowe (opcjonalnie) do dekoracji
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
249.1 kcal /
1042.4 kJ
Białko
4.6 g
Tłuszcz
14.8 g
Węglowodany
24.6 g
Błonnik
0.6 g
Tłuszcz nasycony
8.4 g
Sód
144 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

NEWSLETTER I/2023
11 Przepisów
Polska
Polska