Ciasto Marlenka

Ciasto Marlenka

4.7 349 ocen
Przygotowanie 1 godz. 30 min
Czas całkowity 27 godz. 40 min
16 porcji

Składniki

Budyń do kremu
  • 650 g mleka w temp. pokojowej
  • 80 g budyniu waniliowego, w proszku bez cukru
Miodowe blaty
  • 120 g masła pokrojonego na kawałki
  • 200 g cukru pudru
  • 75 g miodu
  • 1 łyżka sody oczyszczonej
  • 1 łyżka octu, białego
  • 600 g mąki pszennej plus dodatkowa ilość do oprószenia
  • 2 jajka
Posypka
  • 30 g orzechów włoskich, łuskanych
  • 30 g czekolady deserowej
Krem budyniowo-kajmakowy i przełożenie
  • 250 g masła miękkiego, pokrojonego na kawałki
  • 1 puszka masy kajmakowej w temp. pokojowej (510 g)

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 510 kcal / 2133.9 kJ
Białko 8.6 g
Tłuszcz 25.1 g
Węglowodany 63.5 g
Błonnik 1.7 g
Tłuszcz nasycony 14.8 g
Sód 303 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...