Ciasto Marlenka

Ciasto Marlenka

4.7 329 ocen
Przygotowanie 1 godz. 30 min
Czas całkowity 27 godz. 40 min
16 porcji

Składniki

Budyń do kremu
  • mleka w temp. pokojowej
    650 g
  • budyniu waniliowego, w proszku bez cukru
    80 g
Miodowe blaty
  • masła pokrojonego na kawałki
    120 g
  • cukru pudru
    200 g
  • miodu
    75 g
  • sody oczyszczonej
    1 łyżka
  • octu, białego
    1 łyżka
  • mąki pszennej plus dodatkowa ilość do oprószenia
    600 g
  • jajka
    2
Posypka
  • orzechów włoskich, łuskanych
    30 g
  • czekolady deserowej
    30 g
Krem budyniowo-kajmakowy i przełożenie
  • masła miękkiego, pokrojonego na kawałki
    250 g
  • masy kajmakowej w temp. pokojowej (510 g)
    1 puszka

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 510 kcal / 2133.9 kJ
Białko 8.6 g
Tłuszcz 25.1 g
Węglowodany 63.5 g
Błonnik 1.7 g
Tłuszcz nasycony 14.8 g
Sód 303 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...