Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 200 g masła, miękkiego, pokrojonego na kawałki
- 80 g cukru pudru
- 350 g sera mascarpone, w temp. pokojowej, podzielonego na kawałki
- 1 - 2 łyżeczki białego barwnika spożywczego, w żelu (opcjonalnie)
-
2 - 4
krople barwnika spożywczego, dowolnego (opcjonalnie, patrz wskazówka)
lub 30 - 60 g kakao naturalnego, niesłodzonego (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 769.4 kJ / 183.9 kcal
- Białko
- 1.4 g
- Węglowodany
- 5.9 g
- Tłuszcz
- 17.6 g
- Tłuszcz nasycony
- 10.7 g
- Błonnik
- 0 g
- Sód
- 81.3 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Żelka mango do tortów
3h 25min
Żelka truskawkowa do tortów
3h 45min
Biszkopt kakaowy z olejem
4h
Chrupka czekoladowo-orzechowa do tortów
1 Std. 10 Min
Krem Oreo® do tortów
14h
Masa maślana „3M” do dekoracji tortów
10 min
Krem limonkowy do tortów
55min
Mus z białej czekolady do tortów i deserów
1 Std.
Krem à la Kinder Bueno® do tortów
7 godz.
Krem à la Ferrero Rocher® do tortów
35 Min
Biszkopt cytrynowy
4h
Maślany ganache czekoladowy do dekoracji tortów
45 Min