Masa maślana z mascarpone do dekoracji tortów

Masa maślana z mascarpone do dekoracji tortów

3.9 29 ocen
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 10 min
16 porcji

Składniki

  • 200 g masła miękkiego, pokrojonego na kawałki
  • 80 g cukru pudru
  • 350 g sera mascarpone w temp. pokojowej, podzielonego na kawałki
  • 1 - 2 łyżeczki białego barwnika spożywczego, w żelu (opcjonalnie)
  • 2 - 4 krople barwnika spożywczego dowolnego (opcjonalnie, patrz wskazówka)
    30 - 60 g kakao naturalnego, niesłodzonego, (opcjonalnie)

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porcję

Sód 81.3 mg
Białko 1.4 g
Kalorie 769.4 kJ / 183.9 kcal
Tłuszcz 17.6 g
Błonnik 0 g
Tłuszcz nasycony 10.7 g
Węglowodany 5.9 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...