
Urządzenia i Akcesoria
Krem cappuccino na białej czekoladzie
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 40 min
16 porcji
Składniki
-
300 g białej czekolady pokrojonej na kawałki
-
3 - 4 łyżeczki kawy rozpuszczalnej, typu espresso lub cappuccino, w proszku
-
400 g śmietany, min. 30% tłuszczu dobrej jakości, mocno schłodzonej, prosto z lodówki
-
400 g sera mascarpone mocno schłodzonego, podzielonego na kawałki
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
294.5 kcal /
1232.2 kJ
Białko
3.2 g
Tłuszcz
26.1 g
Węglowodany
13 g
Błonnik
0 g
Tłuszcz nasycony
15.7 g
Sód
120.2 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

PYSZNE TORTY
22 Przepisy
Polska
Polska
Możesz także polubić...
Masa maślana z mlekiem skondensowanym do dekoracji tortów
10 min
Polewa czekoladowa do tortu (drip)
10 min
Żelka pomarańczowa do tortów
2 godz. 25 min
Masa maślana z mlekiem w proszku do dekoracji tortów
10 min
Krem malinowy
30 min
Krem michałkowy biały
6 godz. 20 min
Krem kokosowy
15 min
Biszkopt czekoladowy
4 godz.
Tort z kremem michałkowym i żelką pomarańczową
48 godz.
Krem z masłem orzechowym i kajmakiem
5 min
Wilgotny biszkopt z olejem
4 godz.
Biszkopt kakaowy
4 godz.