Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 300 g białej czekolady, pokrojonej na kawałki
- 500 g śmietany, min. 30% tłuszczu, mocno schłodzonej (patrz wskazówka)
- 3 - 4 łyżeczki kawy rozpuszczalnej, typu espresso lub cappuccino, w proszku
- 400 g sera mascarpone, mocno schłodzonego, podzielonego na kawałki
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 1232.2 kJ / 294.5 kcal
- Białko
- 3.2 g
- Węglowodany
- 13 g
- Tłuszcz
- 26.1 g
- Tłuszcz nasycony
- 15.7 g
- Błonnik
- 0 g
- Sód
- 120.2 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Chrupka z białej czekolady do tortów
1 godz. 10 min
Tort z kremem michałkowym i żelką pomarańczową
48 godz.
Żelka z owoców jagodowych do tortów
2h 25min
Krem malinowy
30 Min
Wilgotny biszkopt z olejem
4h
Masa maślana z mlekiem w proszku do dekoracji tortów
10min
Krem michałkowy biały
6 Std. 20 Min
Krem z masłem orzechowym i kajmakiem
5min
Masa maślana z mlekiem skondensowanym do dekoracji tortów
10min
Biszkopt kakaowy
4h
Krem kokosowy
15min
Polewa czekoladowa do tortu (drip)
10min