Urządzenia i Akcesoria
Podłużne bułki pszenne
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 3 godz. 30 min
12 sztuk
Składniki
-
650 g mąki pszennej chlebowej typu 650-750, plus dodatkowa ilość do oprószenia
-
1 łyżeczka soli
-
2 łyżeczki cukru
-
1 ½ łyżeczki suchych drożdży, (patrz wskazówka)15 g drożdży świeżych pokruszonych
-
50 g masła miękkiego, pokrojonego na kawałki
-
400 g mleka
-
1 jajko, rozmiar L
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 sztukę
Sód
183.5 mg
Białko
8.6 g
Kalorie
1083.1 kJ /
258.9 kcal
Tłuszcz
6 g
Błonnik
1.4 g
Tłuszcz nasycony
3.1 g
Węglowodany
41.9 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Bułki-trojaczki z ziarnami
2 Std. 40 Min
Słonecznikowe bagietki
1 Std. 10 Min
Kajzerki
15 Std. 45 Min
Plecione bułki z makiem
14 Std. 30 Min
Bawarski chleb preclowy
2 Std.
Bułki maślane z ziarnami
2 Std.
Świderki z makiem
2 Std. 10 Min
Prosty chleb mieszany
3 Std. 40 Min
Szybkie kajzerki
1 Std. 50 Min
Chleb codzienny na drożdżach
3 Std. 45 Min
Chleb jogurtowy
3 Std.
Bułki śniadaniowe
1 Std. 40 Min