
Urządzenia i Akcesoria
Warstwowa sałatka z szynką i jajkami
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 35 min
10 porcji
Składniki
-
wody400 g
-
jajek10
-
mięsistych pomidorów (ok. 1000 g), np. bawole serce5
-
szczypiorku, świeżego1 pęczek
-
szynki gotowanej, w kawałku pokrojonej na 3 cm kawałki400 g
-
majonezu300 g
-
jogurtu greckiego100 g
-
soli½ łyżeczki
-
pieprzu czarnego, mielonego½ łyżeczki
-
czosnku, granulowanego1 łyżeczka
-
papryki ostrej, mielonej1 łyżeczka
-
sałaty lodowej pokrojonej w 2 cm paski200 g
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
364.7 kcal /
1526.1 kJ
Białko
16.2 g
Tłuszcz
30.8 g
Węglowodany
6.4 g
Błonnik
1.1 g
Tłuszcz nasycony
5.8 g
Sód
802.4 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

Wielkanoc VIII
11 Przepisów
Polska
Polska
Możesz także polubić...
Sałatka śledziowa z jabłkiem
15 min
Biała kiełbasa w sosie chrzanowym
1 godz.
Zapiekanka z mieloną wołowiną i kalafiorem
1 godz.
Pieczeń mielona z jajkiem zawinięta w boczek
2 godz. 15 min
Sałatka z wędzonym kurczakiem i jajkiem
40 min
Mini kotlety po kijowsku (de volaille)
45 min
Jajka faszerowane korniszonami
50 min
Jajka faszerowane à la caprese
35 min
Wielkanocne gniazdka z pastą jajeczną
1 godz.
Omlet ze szpinakiem i szynką długodojrzewającą
30 min
Roladki schabowe w sosie własnym
1 godz. 30 min
Pulpety po myśliwsku
1 godz.