Urządzenia i Akcesoria
Warstwowa sałatka z szynką i jajkami
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 35 min
10 porcji
Składniki
-
400 g wody
-
10 jajek
-
5 mięsistych pomidorów (ok. 1000 g), np. bawole serce
-
1 pęczek szczypiorku, świeżego
-
400 g szynki gotowanej, w kawałku pokrojonej na 3 cm kawałki
-
300 g majonezu
-
100 g jogurtu greckiego
-
½ łyżeczki soli
-
½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
1 łyżeczka czosnku, granulowanego
-
1 łyżeczka papryki ostrej, mielonej
-
200 g sałaty lodowej pokrojonej w 2 cm paski
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
802.4 mg
Białko
16.2 g
Kalorie
1526.1 kJ /
364.7 kcal
Tłuszcz
30.8 g
Błonnik
1.1 g
Tłuszcz nasycony
5.8 g
Węglowodany
6.4 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
Wielkanoc VIII
11 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Mini kotlety po kijowsku (de volaille)
45 min
Jogurt z sosem owocowym i spiralizowanym jabłkiem (TM5)
15 min
Jadalny ogródek warzywny
15 min
Jajka faszerowane korniszonami
50 min
Sałatka śledziowa z jabłkiem
15 min
Wielkanocne gniazdka z pastą jajeczną
1 godz.
Sałatka szopska z krojonych warzyw (TM5)
20 min
Grzybki marynowane
6 godz. 30 min
Jajka faszerowane à la caprese
35 min
Grillowane warzywa z serem feta
35 min
Grillowane pieczarki nadziewane serami z papryczką chili
40 min
Pieczone kieszonki z kurczaka z frytkami
50 min