Naleśniki z mięsnym farszem

Naleśniki z mięsnym farszem

4.5 196 ocen
Przygotowanie 50 min
Czas całkowity 1 godz.
10 sztuk

Składniki

  • 150 g sera żółtego średnio twardego, np. goudy, twardej mozzarelli, pokrojonego na kawałki
  • 1000 g mleka
  • 345 g mąki pszennej
  • 3 jajka
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • 1 ¾ łyżeczki soli
  • 45 g masła pokrojonego na kawałki, plus dodatkowa ilość do smażenia
  • 2 szczypty gałki muszkatołowej, mielonej
  • 100 g cebuli przekrojonej na pół
  • 100 g czerwonej papryki bez gniazd nasiennych, pokrojonej na kawałki
  • 100 g pomidora pokrojonego na kawałki
  • 600 g mięsa mielonego, mieszanego, wieprzowo-wołowego podzielonego na kawałki
  • ¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
  • ½ łyżeczki papryki słodkiej, mielonej
  • 1 łyżeczka ziół prowansalskich, suszonych
  • 30 g ketchupu

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 sztukę

Kalorie 447.6 kcal / 1872.6 kJ
Białko 23.3 g
Tłuszcz 24.4 g
Węglowodany 34.7 g
Błonnik 1.5 g
Tłuszcz nasycony 11.5 g
Sód 670.8 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...