
Urządzenia i Akcesoria
Naleśniki z mięsnym farszem
Przygotowanie 50 min
Czas całkowity 1 godz.
10 sztuk
Składniki
-
150 g sera żółtego średnio twardego, np. goudy, twardej mozzarelli, pokrojonego na kawałki
-
1000 g mleka
-
345 g mąki pszennej
-
3 jajka
-
1 łyżeczka proszku do pieczenia
-
1 ¾ łyżeczki soli
-
45 g masła pokrojonego na kawałki, plus dodatkowa ilość do smażenia
-
2 szczypty gałki muszkatołowej, mielonej
-
100 g cebuli przekrojonej na pół
-
100 g czerwonej papryki bez gniazd nasiennych, pokrojonej na kawałki
-
100 g pomidora pokrojonego na kawałki
-
600 g mięsa mielonego, mieszanego, wieprzowo-wołowego podzielonego na kawałki
-
¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
½ łyżeczki papryki słodkiej, mielonej
-
1 łyżeczka ziół prowansalskich, suszonych
-
30 g ketchupu
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 sztukę
Kalorie
447.6 kcal /
1872.6 kJ
Białko
23.3 g
Tłuszcz
24.4 g
Węglowodany
34.7 g
Błonnik
1.5 g
Tłuszcz nasycony
11.5 g
Sód
670.8 mg