![Naleśniki z mięsnym farszem Naleśniki z mięsnym farszem](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/32c871929baddc162441fe8024601090/Derivates/002c6907eca6681e0c3591edff66662f836faa00.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 150 g sera żółtego, średnio twardego, np. goudy, twardej mozzarelli, pokrojonego na kawałki
- 1000 g mleka
- 345 g mąki pszennej
- 3 jajka
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia
- 1 ¾ łyżeczki soli
- 45 g masła, pokrojonego na kawałki, plus dodatkowa ilość do smażenia
- 2 szczypty gałki muszkatołowej, mielonej
- 100 g cebuli, przekrojonej na pół
- 100 g czerwonej papryki, bez gniazd nasiennych, pokrojonej na kawałki
- 100 g pomidora, pokrojonego na kawałki
- 600 g mięsa mielonego, mieszanego, wieprzowo-wołowego, podzielonego na kawałki
- ¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
- ½ łyżeczki papryki słodkiej, mielonej
- 1 łyżeczka ziół prowansalskich, suszonych
- 30 g ketchupu
- Wartości odżywcze
- na 1 sztukę
- Kalorie
- 1872.6 kJ / 447.6 kcal
- Białko
- 23.3 g
- Węglowodany
- 34.7 g
- Tłuszcz
- 24.4 g
- Tłuszcz nasycony
- 11.5 g
- Błonnik
- 1.5 g
- Sód
- 670.8 mg