Urządzenia i Akcesoria
Pieczone polędwiczki wieprzowe z sosem pieczarkowym i ryżem
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 1 godz. 20 min
4 porcje
Składniki
Sos pieczarkowy i polędwiczka wieprzowa
-
20 g natki pietruszki, świeżej, tylko liście
-
120 g cebuli przekrojonej na pół
-
400 g grzybów, świeżych, np. prawdziwki, kurki, podgrzybki, pokrojonych w 1 cm plastry400 g brązowych pieczarek, świeżych pokrojonych w 1 cm plastry
-
20 g oleju plus 2 łyżki
-
150 g śmietany UHT, 18% tłuszczu
-
200 g śmietany, min. 30% tłuszczu
-
2 kostki bulionu warzywnego (na 0,5 l), pokruszone2 łyżeczki koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
-
1 łyżeczka soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
-
½ łyżeczki soli plus dodatkowa ilość do oprószenia
-
3 szczypty pieprzu czarnego, mielonego plus dodatkowa ilość do oprószenia
-
2 polędwiczki wieprzowe (300-400 g każda)
Gotowanie ryżu
-
350 g ryżu białego, długoziarnistego (patrz wariant)
-
650 g wody
-
1 łyżka oleju
-
1 ½ łyżeczki soli
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
1416.3 mg
Białko
47.6 g
Kalorie
4067.1 kJ /
972.1 kcal
Tłuszcz
50.8 g
Błonnik
2.5 g
Tłuszcz nasycony
21.8 g
Węglowodany
81.4 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Gulasz z cebulą (TM7, TM6)
2 Std.
Pulpety w sosie pomidorowym z pieczarkami
1 Std. 10 Min
Łosoś z brokułami i sosem muszardowo-miodowym
40 Min
Herbaciane żeberka z warzywami, ryżem i sosem
7 Std. 40 Min
Sałatka z kurczakiem, brzoskwiniami i orzechami
20 Min
Pikantna cielęcina z papryką
30 Min
Łosoś w chrupiącej panierce z warzywami i sosem śmietanowo-cytrynowym
1 Std.
Gulasz wołowy na piwie z knedlami serowymi
1 Std. 55 Min
Ryż z mielonym mięsem i olejem chili po syczuańsku
1 Std. 5 Min
Polędwica faszerowana mozzarellą i suszonymi pomidorami z ziemniakami i brokułem
55 Min
Pikantny gulasz na ciemnym piwie
4 Std.
Polędwiczki w sosie whisky
35 Min