Urządzenia i Akcesoria
Jajka faszerowane korniszonami
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 50 min
12 sztuk
Składniki
-
400 g wody
-
6 jajek
-
30 g ogórków konserwowych osuszonych, pokrojonych na kawałki
-
30 g majonezu
-
50 g kwaśnej śmietany, 18% tłuszczu
-
½ łyżeczki soli
-
½ łyżeczki pieprz, mielony
-
1 łyżeczka musztardy
-
½ pęczka szczypiorku, świeżego drobno posiekanego, plus dodatkowa ilość do dekoracji
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 sztukę
Białko
3.5 g
Kalorie
291 kJ /
69 kcal
Tłuszcz
6 g
Błonnik
0.1 g
Węglowodany
0.7 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
Wielkanoc VIII
11 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Mini babki do koszyczka wielkanocnego
40 min
Jajka po szkocku w falafelach z sosem jogurtowym
50 min
Warstwowa sałatka z szynką i jajkami
35 min
Sałatka śledziowa z jabłkiem
15 min
Pizza z makaronu spaghetti (TM7)
1 godz. 10 min
Biała kiełbasa w sosie chrzanowym
1 godz.
Jajka faszerowane à la caprese
35 min
Ciasto z truskawkami, kremem budyniowym i galaretką (TM5)
8 godz. 30 min
Bób w sosie pomidorowym po grecku
55 min
Ciasto z truskawkami, kremem budyniowym i galaretką (TM6)
8 godz. 30 min
Spiralizowane jabłka z dressingiem truskawkowym (TM6, TM7)
15 min
Kalafior z maślaną bułką tartą
40 min