
Urządzenia i Akcesoria
Roladki z białej kiełbasy faszerowane pieczarkami i serem
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 1 godz. 10 min
6 porcji
Składniki
-
150 g sera żółtego np. goudy, edama, pokrojonego na kawałki
-
630 g wody
-
300 g pieczarek pokrojonych w ćwiartki lub małych, w całości
-
40 g oleju plus dodatkowa ilość do smażenia
-
¼ łyżeczki soli
-
¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
800 g białych kiełbas, surowych wyciśniętych z osłonek
-
1 jajko
-
60 g bułki tartej
-
25 g mąki pszennej plus dodatkowa ilość do obtoczenia
-
150 g cebuli przekrojonej na pół
-
2 ząbki czosnku
-
1 łyżeczka koncentratu bulionu mięsnego, wykonanego w TM
-
1 łyżeczka musztardy
-
10 g sosu sojowego
-
30 g śmietany, min. 30% tłuszczu
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
649.4 kcal /
2717.1 kJ
Białko
31.5 g
Tłuszcz
51.6 g
Węglowodany
16.7 g
Błonnik
1.6 g
Tłuszcz nasycony
17.5 g
Sód
1616.7 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

WIELKANOC 2024
11 Przepisów
Polska
Polska