Urządzenia i Akcesoria
Roladki z białej kiełbasy faszerowane pieczarkami i serem
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 1 godz. 10 min
6 porcji
Składniki
-
150 g sera żółtego np. goudy, edama, pokrojonego na kawałki
-
630 g wody
-
300 g pieczarek pokrojonych w ćwiartki lub małych, w całości
-
40 g oleju plus dodatkowa ilość do smażenia
-
¼ łyżeczki soli
-
¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
800 g białych kiełbas, surowych wyciśniętych z osłonek
-
1 jajko
-
60 g bułki tartej
-
25 g mąki pszennej plus dodatkowa ilość do obtoczenia
-
150 g cebuli przekrojonej na pół
-
2 ząbki czosnku
-
1 kostka bulionu mięsnego (na 0,5 l), pokruszona1 łyżeczka koncentratu bulionu mięsnego, wykonanego w TM
-
1 łyżeczka musztardy
-
10 g sosu sojowego
-
30 g śmietany, min. 30% tłuszczu
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
1616.7 mg
Białko
31.5 g
Kalorie
2717.1 kJ /
649.4 kcal
Tłuszcz
51.6 g
Błonnik
1.6 g
Tłuszcz nasycony
17.5 g
Węglowodany
16.7 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
WIELKANOC 2024
11 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Kurczak w cieście francuskim
45 min
Tarta z kiszoną kapustą i kaszanką, dip majonezowo-musztardowy
1 godz. 55 min
Roladki z szynki w galarecie z krojonymi warzywami (TM6)
3 godz. 50 min
Biała kiełbasa pieczona w sosie piwno-cebulowym
1 godz.
Sałatka z wędzonym kurczakiem i jajkiem
40 min
Rolada drobiowo-wieprzowa z ziołami
4 godz. 15 min
Rolady wieprzowe z kiszoną kapustą
1 godz. 30 min
Pieczeń mielona z jajkiem zawinięta w boczek
2 godz. 15 min
Pieczona szynka (kulka)
50 godz.
Schab chrzanowy
2 godz. 30 min
Pulpety w sosie carbonara z ziemniakami
1 godz.
Udka kurczaka pieczone na kapuście
1 godz. 10 min