Urządzenia i Akcesoria
Potrawka z żeberek i ziemniaków w piwnym sosie
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz. 30 min
4 porcje
Składniki
-
60 g oleju60 g oliwy z oliwek
-
3 ząbki czosnku
-
500 g żeberek wieprzowych, pasków pokrojonych na 5-6 cm kawałki (patrz wskazówka)
-
150 g cebuli pokrojonej w ćwiartki
-
100 g marchewki pokrojonej na kawałki
-
150 g czerwonej papryki bez gniazd nasiennych, pokrojonej na kawałki
-
80 g przecieru pomidorowego, typu passata (patrz wskazówka)
-
130 g piwa jasnego
-
450 g wody
-
1 kostka bulionu warzywnego (na 0,5 l), pokruszona1 łyżeczka koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
-
1 liść laurowy, suszony
-
2 łyżeczki soli
-
½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
½ łyżeczki papryki ostrej, mielonej
-
700 g ziemniaków pokrojony w 4-5 cm kostkę
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
1340.2 mg
Białko
24.6 g
Kalorie
2807.6 kJ /
671 kcal
Tłuszcz
44.6 g
Błonnik
6.6 g
Tłuszcz nasycony
11.7 g
Węglowodany
42.2 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Pizzaiola z krojonymi ziemniakami (TM7, TM6, TM5)
55 min
Gulasz z cebulą (TM7, TM6)
2 godz.
Roladki drobiowe ze szparagami i ryżem
1 godz. 10 min
Pulpety z ziemniakami w migdałowym sosie
1 godz. 20 min
Herbaciane żeberka z warzywami, ryżem i sosem
7 godz. 40 min
Smażone bułeczki z wieprzowiną
1 godz. 55 min
Polędwica faszerowana mozzarellą i suszonymi pomidorami z ziemniakami i brokułem
55 min
Pikantne skrzydełka w sosie pomarańczowym
55 min
Pulpety w sosie marchewkowym z ziemniakami
40 min
Barszcz czerwony z ziemniaczaną wyspą
1 godz. 10 min
Zupa dyniowa
25 min
Ryż z wieprzowiną i papryką
1 godz.