Urządzenia i Akcesoria
Potrawka z żeberek i ziemniaków w piwnym sosie
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz. 30 min
4 porcje
Składniki
-
60 g oleju60 g oliwy z oliwek
-
3 ząbki czosnku
-
500 g żeberek wieprzowych, pasków pokrojonych na 5-6 cm kawałki (patrz wskazówka)
-
150 g cebuli pokrojonej w ćwiartki
-
100 g marchewki pokrojonej na kawałki
-
150 g czerwonej papryki bez gniazd nasiennych, pokrojonej na kawałki
-
80 g przecieru pomidorowego, typu passata (patrz wskazówka)
-
130 g piwa jasnego
-
450 g wody
-
1 kostka bulionu warzywnego (na 0,5 l), pokruszona1 łyżeczka koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
-
1 liść laurowy, suszony
-
2 łyżeczki soli
-
½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
½ łyżeczki papryki ostrej, mielonej
-
700 g ziemniaków pokrojony w 4-5 cm kostkę
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
1340.2 mg
Białko
24.6 g
Kalorie
2807.6 kJ /
671 kcal
Tłuszcz
44.6 g
Błonnik
6.6 g
Tłuszcz nasycony
11.7 g
Węglowodany
42.2 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Makaron shirataki (konjac) z kurczakiem w sosie orzechowym
25 min
Spaghetti z cukinii w pikantnym sosie (TM5)
20 min
Cynamonki na parze
50 min
Pulpety z ziemniakami w migdałowym sosie
1 godz. 20 min
Grzybki marynowane
6 godz. 30 min
Leczo z kurczakiem
30 min
Zupa z ravioli i wołowiną
30 min
Pulpety w sosie marchewkowym z ziemniakami
40 min
Pulpety w sosie pomidorowym z pieczarkami
1 godz. 10 min
Bigos cygański
1 godz.
Pulpety po myśliwsku
1 godz.
Ryż z kurczakiem i pieczarkami
30 min