
Urządzenia i Akcesoria
Sałatka śledziowa z jabłkiem
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 15 min
4 porcje
Składniki
-
200 g jabłek bez gniazd nasiennych, pokrojonych w ćwiartki
-
100 g czerwonej cebuli pokrojonej w ćwiartki
-
50 g ogórków konserwowych pokrojonych na kawałki
-
2 gałązki koperku, świeżego tylko liście
-
150 g majonezu
-
150 g jogurtu naturalnego
-
½ łyżeczki soli
-
2 szczypty pieprzu czarnego, mielonego
-
1 łyżeczka musztardy
-
200 g filetów ze śledzi, solonych, à la Matjas opłukanych (patrz wskazówka), pokrojonych na 2 cm kawałki
-
200 g sałaty lodowej pokrojonej w 2 cm paski
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
415 kcal /
1736.3 kJ
Białko
11.3 g
Tłuszcz
35.5 g
Węglowodany
12.9 g
Błonnik
2.5 g
Tłuszcz nasycony
5.8 g
Sód
752.3 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

Wielkanoc VIII
11 Przepisów
Polska
Polska