Rolady z polędwiczki z sosem i ziemniakami

Rolady z polędwiczki z sosem i ziemniakami

4.5 203 oceny
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 55 min
4 porcje

Składniki

  • 2 polędwiczki wieprzowe (250-300 g każda, patrz wskazówka)
  • sól do oprószenia
  • ½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego plus dodatkowa ilość do oprószenia
  • 100 g suszonych pomidorów, w oleju odsączonych
  • ½ opakowania sera feta (ok. 100 g), pokruszonego
  • 150 g cebuli przekrojonej na pół
  • 150 g czerwonej papryki bez gniazd nasiennych, pokrojonej na kawałki
  • 2 - 3 ząbki czosnku
  • 450 g wody
  • 25 g koncentratu pomidorowego
  • 2 śliwki suszone, bez pestek
  • 2 grzyby, suszone np. podgrzybki, borowiki
  • 2 łyżeczki przyprawy uniwersalnej, wykonanej w TM
  • 700 g ziemniaków pokrojonych w 2-3 cm kawałki
  • 15 g mąki pszennej

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 510.4 kcal / 2135.4 kJ
Białko 43.5 g
Tłuszcz 11.8 g
Węglowodany 60.3 g
Błonnik 9.4 g
Tłuszcz nasycony 5.7 g
Sód 402.4 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...