
Urządzenia i Akcesoria
Rolady z polędwiczki z sosem i ziemniakami
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 55 min
4 porcje
Składniki
-
2 polędwiczki wieprzowe (250-300 g każda, patrz wskazówka)
-
sól do oprószenia
-
½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego plus dodatkowa ilość do oprószenia
-
100 g suszonych pomidorów, w oleju odsączonych
-
½ opakowania sera feta (ok. 100 g), pokruszonego
-
150 g cebuli przekrojonej na pół
-
150 g czerwonej papryki bez gniazd nasiennych, pokrojonej na kawałki
-
2 - 3 ząbki czosnku
-
450 g wody
-
25 g koncentratu pomidorowego
-
2 śliwki suszone, bez pestek
-
2 grzyby, suszone np. podgrzybki, borowiki
-
2 łyżeczki przyprawy uniwersalnej, wykonanej w TM
-
700 g ziemniaków pokrojonych w 2-3 cm kawałki
-
15 g mąki pszennej
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
510.4 kcal /
2135.4 kJ
Białko
43.5 g
Tłuszcz
11.8 g
Węglowodany
60.3 g
Błonnik
9.4 g
Tłuszcz nasycony
5.7 g
Sód
402.4 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

NEWSLETTER I/2023
11 Przepisów
Polska
Polska