Rolady wieprzowe z kiszoną kapustą

Rolady wieprzowe z kiszoną kapustą

4.2 114 ocen
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 1 godz. 30 min
4 porcje

Składniki

  • 4 plastry mięsa wieprzowego np. schabu, karkówki (ok. 150 g każdy)
  • sól do oprószenia
  • pieprz czarny, mielony do oprószenia
  • 1 łyżeczka papryki słodkiej, mielonej plus dodatkowa ilość do oprószenia
  • olej do natłuszczenia
  • 250 g boczku parzonego, wędzonego pokrojonego na kawałki
  • ½ łyżeczki kminku, mielonego
  • 100 g cebuli przekrojonej na pół
  • 2 ząbki czosnku
  • 20 g masła
  • 250 g kapusty kiszonej odsączonej, pokrojonej na kawałki (patrz wskazówka)
  • 500 g wody
  • 700 g ziemniaków pokrojonych w 2 cm kostkę
  • 250 g kapusty kiszonej odsączonej (patrz wskazówka)
  • 200 g kwaśnej śmietany, 18% tłuszczu w temp. pokojowej
  • natka pietruszki, świeża posiekana, do dekoracji
    koperek, świeży, posiekany, do dekoracji

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 863.2 kcal / 3611.7 kJ
Białko 43.7 g
Tłuszcz 58.1 g
Węglowodany 41.5 g
Błonnik 7.7 g
Tłuszcz nasycony 23.3 g
Sód 1356.3 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...