Urządzenia i Akcesoria
Spaghetti z sosem szparagowym (TM7)
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 55 min
4 porcje
Składniki
-
50 g sera parmezan pokrojonego na 3 cm kawałki
-
1200 g wody
-
500 g zielonych szparagów pokrojonych na 4 cm kawałki
-
320 g makaronu, suchego, typu spaghetti
-
1 ¼ - 1 ½ łyżeczki soli
-
2 ząbki czosnku
-
5 gałązek oregano, świeżego tylko liście, plus dodatkowa ilość do dekoracji
-
30 g oliwy z oliwek
-
¼ łyżeczki pieprzu, świeżo mielonego
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Białko
16.2 g
Kalorie
1854.8 kJ /
443 kcal
Tłuszcz
12.8 g
Błonnik
4.2 g
Węglowodany
69 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Spaghetti z pesto z awokado i wegańskim „parmezanem”
25 min
Frittata ze spiralizowanymi ziemniakami (TM6, TM7)
45 min
Brzoskwiniowa melba (lodowy deser owocowy)
35 min
Sałatka z chrupiącym ryżem i łososiem (TM6, TM7)
2 godz. 5 min
Spaghetti z cukinią z sosem pomidorowym i gorgonzolą (TM7)
40 min
Spätzle ze szparagami i czosnkiem niedźwiedzim
50 min
Lody o smaku sernika z jagodami
13 godz.
Makaron shirataki (konjac) z sosem orzechowo-szparagowym
45 min
Smażone jabłka z budyniowym kremem waniliowym (TM6, TM7)
35 min
Sałatka z makaronem pełnoziarnistym, łososiem i koperkowym dressingiem
30 min
Makaron ze szpinakiem w kremowym sosie migdałowym (TM7)
35 min
Makaron z pesto pistacjowym i serem buratta
35 min