Urządzenia i Akcesoria
Grzanki z ubijaną fetą, cukinią i suszonymi pomidorami (TM5)
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 30 min
8 kromek
Składniki
Cukinia
-
500 g cukinii z odciętymi końcówkami, mieszczącej się w szerokiej części podajnika lub przekrojonej wzdłuż na pół
-
5 g liści bazylii, świeżych
-
30 g suszonych pomidorów, w oleju odsączonych, pokrojonych na kawałki
-
2 ząbki czosnku
-
40 g oliwy z oliwek40 g oleju z zalewy z suszonych pomidorów
-
¼ łyżeczki soli
-
¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
Ubijana feta
-
200 g sera feta pokrojonego na kawałki
-
150 g sera mascarpone podzielonego na kawałki
-
1 łyżka oliwy z oliwek
-
2 łyżeczki soku z cytryny
-
2 łyżeczki miodu płynnego
-
¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
Wykończenie
-
8 kromek chleba
-
5 suszonych pomidorów, w oleju odsączonych, pokrojonych na kawałki
-
oliwa z oliwek do posmarowania
-
bazylia, świeża tylko liście, do dekoracji
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 kromkę
Sód
541.7 mg
Białko
9.3 g
Kalorie
1247.9 kJ /
298.3 kcal
Tłuszcz
19.5 g
Błonnik
2.5 g
Tłuszcz nasycony
8.6 g
Węglowodany
23 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Makaron shirataki (konjac) w sosie z pesto z awokado
10min
Makaron ryżowy z lekkim sosem dyniowym i tofu
40min
Ogórkowe kąski z guacamole i krewetkami
20min
Mini placki ziemniaczane z serkiem i łososiem (TM7, TM6)
1h 10min
Grzanki z ubijaną fetą, cukinią i suszonymi pomidorami (TM6, TM7)
30min
Sałatka z fasolką, boczkiem i orzechami
25min
Pikle z krojonej cebuli (TM5)
48h 45min
Wrapy z łososiem i jajkiem
45min
Wegańskie zielone curry z tofu
25min
Makaron shirataki (konjac) z sosem orzechowo-szparagowym
45min
Pistacjowa matcha latte
20min
Sałatka z kuskusem, bakłażanem i papryką
35min