Urządzenia i Akcesoria
Grzanki z ubijaną fetą, cukinią i suszonymi pomidorami (TM5)
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 30 min
8 kromek
Składniki
Cukinia
-
500 g cukinii z odciętymi końcówkami, mieszczącej się w szerokiej części podajnika lub przekrojonej wzdłuż na pół
-
5 g liści bazylii, świeżych
-
30 g suszonych pomidorów, w oleju odsączonych, pokrojonych na kawałki
-
2 ząbki czosnku
-
40 g oliwy z oliwek40 g oleju z zalewy z suszonych pomidorów
-
¼ łyżeczki soli
-
¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
Ubijana feta
-
200 g sera feta pokrojonego na kawałki
-
150 g sera mascarpone podzielonego na kawałki
-
1 łyżka oliwy z oliwek
-
2 łyżeczki soku z cytryny
-
2 łyżeczki miodu płynnego
-
¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
Wykończenie
-
8 kromek chleba
-
5 suszonych pomidorów, w oleju odsączonych, pokrojonych na kawałki
-
oliwa z oliwek do posmarowania
-
bazylia, świeża tylko liście, do dekoracji
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 kromkę
Sód
541.7 mg
Białko
9.3 g
Kalorie
1247.9 kJ /
298.3 kcal
Tłuszcz
19.5 g
Błonnik
2.5 g
Tłuszcz nasycony
8.6 g
Węglowodany
23 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Mini serniczki z kremem mango
4 godz.
Ogórkowe kąski z guacamole i krewetkami
20 min
Lody miso z kawiorem
13 godz.
Spaghetti napoletana (TM7)
40 min
Grzanki z ubijaną fetą, cukinią i suszonymi pomidorami (TM6, TM7)
30 min
Pieczone warzywa z kozim serem i pesto (TM6, TM7)
1 godz.
Wrapy z pastą z groszku i fety i pomidorkami
10 min
Zapiekane nachos z czterema dipami
40 min
Feta ubijana z mascarpone z sosem miodowym
20 min
Wietnamska sałatka z makaronem (TM5)
40 min
Spaghetti z cytrusowo-porowym pesto (TM7)
45 min
Kremowy dip z fety
5 min