
Urządzenia i Akcesoria
Spaghetti z marchewki z pulpetami z indyka (TM6)
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 40 min
1 porcja
Składniki
-
5 g oleju plus dodatkowa ilość do natłuszczenia
-
180 g marchewki Ø 4-5 cm, z odciętymi końcówkami, pokrojonej na kawałki (patrz wskazówka)
-
40 g cebuli przekrojonej na pół
-
½ ząbka czosnku
-
150 g mięsa z indyka, mielonego podzielonego na kawałki
-
½ jajka roztrzepanego
-
10 g bułki tartej
-
¼ łyżeczki oregano, suszonego
-
¼ łyżeczki bazylii, suszonej
-
¼ łyżeczki soli plus 1 szczypta
-
1 szczypta pieprzu czarnego, mielonego
-
500 g wody plus dodatkowa ilość do zwilżenia
-
1 łyżka czerwonego pesto (patrz wskazówka)
-
natka pietruszki, świeża, tylko liście posiekana, do posypania
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
504.9 kcal /
2112.7 kJ
Białko
37.3 g
Tłuszcz
26.8 g
Węglowodany
30.3 g
Błonnik
6.9 g
Tłuszcz nasycony
5.5 g
Sód
1185.4 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMożesz także polubić...
Szaszłyki z kurczaka z ryżem i sosem jogurtowym
45 min
Zupa krem z żółtych warzyw, kurczak z ziemniakami na Varomie i czekoladowe fondanty
1 godz. 20 min
Pieczone warzywa z kozim serem i pesto (TM6)
1 godz.
Pieczony łosoś ze spiralizowaną cukinią (TM5)
30 min
Placuszki żytnie z figami
15 min
Zupa kalafiorowa z kluseczkami; Polędwica w sosie gruszkowym z warzywami
1 godz. 10 min
Kwiatowe rogaliki migdałowe
1 godz. 15 min
Gniazdka ze spiralizowanej cukinii z pesto i pudrem z boczku (TM5)
25 min
Spaghetti z marchewki z pulpetami z indyka (TM5)
40 min
Pieczone kieszonki z kurczaka z frytkami
50 min
Pełnoziarniste gofry z malinami
15 min
Łosoś ze szparagami i młodymi ziemniakami
30 min