Urządzenia i Akcesoria
Spaghetti z marchewki z pulpetami z indyka (TM7, TM6)
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 40 min
1 porcja
Składniki
-
5 g oleju plus dodatkowa ilość do natłuszczenia
-
180 g marchewki Ø 4-5 cm, z odciętymi końcówkami, pokrojonej na kawałki (patrz wskazówka)
-
40 g cebuli przekrojonej na pół
-
½ ząbka czosnku
-
150 g mięsa z indyka, mielonego podzielonego na kawałki
-
½ jajka roztrzepanego
-
10 g bułki tartej
-
¼ łyżeczki oregano, suszonego
-
¼ łyżeczki bazylii, suszonej
-
¼ łyżeczki soli plus 1 szczypta
-
1 szczypta pieprzu czarnego, mielonego
-
500 g wody plus dodatkowa ilość do zwilżenia
-
1 łyżka pesto z bazylii, (patrz wskazówka)1 łyżka czerwonego pesto (patrz wskazówka)
-
natka pietruszki, świeża, tylko liście posiekana, do posypania
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
1185.4 mg
Białko
37.3 g
Kalorie
2112.7 kJ /
504.9 kcal
Tłuszcz
26.8 g
Błonnik
6.9 g
Tłuszcz nasycony
5.5 g
Węglowodany
30.3 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Halloweenowe mleczne bułeczki (Thermomix® Nester)
2 godz. 40 min
Wrapy z sałaty z kokosowym kurczakiem curry
40 min
Dorsz na parze z sosem koperkowym i marchewkową kaszą jaglaną
40 min
Pieczeń mielona z Varomy z purée ziemniaczanym i sosem
1 godz. 20 min
Spaghetti z cukinii w pikantnym sosie (TM6, TM7)
20 min
Zupa jarzynowa, kurczak i warzywne tagliatelle
40 min
Zupa koperkowa i ziołowy filet z indyka z warzywami na Varomie
50 min
Gniazdka ze spiralizowanej cukinii z pesto i pudrem z boczku (TM5)
25 min
Pieczone bataty z jajkiem sadzonym na parze
30 min
Gniazdka ze spiralizowanej cukinii z pesto i pudrem z boczku (TM6, TM7)
25 min
Spaghetti z marchewki z pulpetami z indyka (TM5)
40 min
Zielone pancakes z tofu
15 min