Urządzenia i Akcesoria
Ogórkowe kąski z guacamole i krewetkami
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 20 min
25 porcji
Składniki
-
5 gałązek natki pietruszki, świeżej, tylko liście, plus dodatkowa ilość do dekoracji5 gałązek kolendry, świeżej tylko liście, plus dodatkowa ilość do dekoracji
-
4 - 5 ząbków czosnku
-
¼ czerwonej papryczki chili, świeżej bez gniazd nasiennych
-
30 g cebuli szalotki
-
250 g awokado dojrzałego, pokrojonego na kawałki
-
10 g soku z limonki, świeżo wyciśniętego
-
1 ¼ łyżeczki soli
-
¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
¼ łyżeczki pieprzu cayenne, mielonego
-
2 ogórki szklarniowe, nieobrane, pokrojonych w 25 plastrów (grubości 1 cm)
-
20 g oleju20 g oliwy z oliwek
-
½ łyżeczki papryki słodkiej, mielonej
-
250 g krewetek, surowych, obranych (ok. 25 szt.), oczyszczonych, osuszonych ręcznikiem papierowym
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
151.4 mg
Białko
1.9 g
Kalorie
156.3 kJ /
37.4 kcal
Tłuszcz
2.5 g
Błonnik
1.1 g
Tłuszcz nasycony
0.4 g
Węglowodany
2.6 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Wrapy z sałaty z kokosowym kurczakiem curry
40 min
Mini placki ziemniaczane z serkiem i łososiem (TM7, TM6)
1 godz. 10 min
Limoncello spritz
10 min
Grzanki z ubijaną fetą, cukinią i suszonymi pomidorami (TM5)
30 min
Grzanki z ubijaną fetą, cukinią i suszonymi pomidorami (TM6, TM7)
30 min
Polędwiczki wieprzowe w kremowym sosie paprykowym z makaronem
1 godz. 20 min
Sałatka z fasolką, boczkiem i orzechami
25 min
Moktajl z niebieską herbatą i marakują
40 min
Sałatka ze szpinakiem, rumienionymi krewetkami i owocami
15 min
Dorsz pod orzechową kruszonką z kaszą i sałatką
35 min
Zupa z pierożkami gyoza
25 min
Spaghetti z sosem pesto i krewetkami
25 min