Urządzenia i Akcesoria
Konfitura z boczku i cebuli
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 25 min
650 g
Składniki
-
150 g cebuli przekrojonej na pół
-
1 ząbek czosnku (opcjonalnie)
-
300 g kostek boczku
-
50 g ketchupu
-
50 g whisky
-
50 g syropu klonowego
-
40 g cukru trzcinowego, nierafinowanego
-
30 g octu balsamicznego
-
1 łyżeczka cynamonu, mielonego
-
½ - 1 łyżeczka gałki muszkatołowej, mielonej
-
1 łyżeczka papryki słodkiej, mielonej
-
¾ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 30 g
Sód
114.1 mg
Białko
1.9 g
Kalorie
351.8 kJ /
84.1 kcal
Tłuszcz
5.6 g
Błonnik
0.3 g
Tłuszcz nasycony
1.9 g
Węglowodany
5.3 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Terrina z wędzonym łososiem
24 godz. 25 min
Sos duński
15 min
Pieczone pomidorki w zalewie miodowo-rozmarynowej
45 min
Wrapy z sałaty z kokosowym kurczakiem curry
40 min
Muffiny warzywno-jajeczne z wędzonym łososiem
45 min
Krem czekoladowy z serka wiejskiego
5 min
Pikantny dżem chili
35 min
Oliwa tymiankowa i ocet malinowy
672 godz.
Sos sriracha mayo
5 min
Wrapy karaibskie
35 min
Kurczak po czesku a lá svíčková z knedlem
55 min
Bułeczki bao z wieprzowiną w sosie BBQ
2 godz. 10 min