Urządzenia i Akcesoria
Konfitura z boczku i cebuli
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 25 min
650 g
Składniki
-
150 g cebuli przekrojonej na pół
-
1 ząbek czosnku (opcjonalnie)
-
300 g kostek boczku
-
50 g ketchupu
-
50 g whisky
-
50 g syropu klonowego
-
40 g cukru trzcinowego, nierafinowanego
-
30 g octu balsamicznego
-
1 łyżeczka cynamonu, mielonego
-
½ - 1 łyżeczka gałki muszkatołowej, mielonej
-
1 łyżeczka papryki słodkiej, mielonej
-
¾ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 30 g
Sód
114.1 mg
Białko
1.9 g
Kalorie
351.8 kJ /
84.1 kcal
Tłuszcz
5.6 g
Błonnik
0.3 g
Tłuszcz nasycony
1.9 g
Węglowodany
5.3 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Makaron shirataki (konjac) z kurczakiem w sosie orzechowym
25 min
Gulasz z cebulą (TM7, TM6)
2 godz.
Grzanki z ubijaną fetą, cukinią i suszonymi pomidorami (TM6, TM7)
30 min
Marynowane spiralizowane marchewki (TM6, TM7)
30 min
Przyprawa za'atar
5 min
Kąski marchewkowo-ziemniaczane (TM6, TM7)
30 min
Chutney z czerwonej cebuli i jeżyn
6 godz. 50 min
Sos duński
15 min
Kremowy dip z fety
5 min
Zapiekanka z kalafiorowymi klopsikami i kiełbasą drobiową
1 godz. 20 min
Sos ranczerski
2 godz. 15 min
Serowe gofry z kurczaka (low carb)
25 min