Urządzenia i Akcesoria
Spaghetti z cukinii w pikantnym sosie (TM6)
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 20 min
2 porcje
Składniki
-
450 - 500 g cukinii Ø 4-5 cm, z odciętymi końcówkami, pokrojonej na kawałki (patrz wskazówka)
-
3 ząbki czosnku
-
1 czerwona papryczka chili, świeża bez gniazd nasiennych, pokrojona na kawałki
-
60 g oleju
-
30 g sosu sojowego, light
-
15 g octu ryżowego
-
szczypiorek, świeży posiekany, do dekoracji
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
320.7 kcal /
1341.9 kJ
Białko
4.5 g
Tłuszcz
30.2 g
Węglowodany
11.5 g
Błonnik
2.9 g
Tłuszcz nasycony
4.3 g
Sód
566.4 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMożesz także polubić...
Wegański rosół z pieczonych warzyw
2 godz. 30 min
Zupa z pierożkami gyoza
25 min
Spaghetti z cukinii w śmietanowym sosie z boczkiem (TM6)
40 min
Makaron z cukinii z krewetkami w orientalnym sosie (TM6)
25 min
Kanapki rainbow (TM5)
40 min
Paluszki serowe z pestkami dyni
1 godz. 30 min
Jadalny ogródek warzywny
15 min
Wrapy z pastą z groszku i fety i pomidorkami
10 min
Gniazdka ze spiralizowanej cukinii z pesto i pudrem z boczku (TM6)
25 min
Szaszłyki z kurczaka z ryżem i sosem jogurtowym
45 min
Zupa krem z pomidorów z burratą (low carb)
20 min
Bułeczki bao z wieprzowiną w sosie BBQ
2 godz. 10 min