Urządzenia i Akcesoria
Spaghetti z cukinii w pikantnym sosie (TM6, TM7)
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 20 min
2 porcje
Składniki
-
450 - 500 g cukinii Ø 4-5 cm, z odciętymi końcówkami, pokrojonej na kawałki (patrz wskazówka)
-
3 ząbki czosnku
-
1 czerwona papryczka chili, świeża bez gniazd nasiennych, pokrojona na kawałki
-
60 g oleju
-
30 g sosu sojowego, light
-
15 g octu ryżowego
-
szczypiorek, świeży posiekany, do dekoracji
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
566.4 mg
Białko
4.5 g
Kalorie
1341.9 kJ /
320.7 kcal
Tłuszcz
30.2 g
Błonnik
2.9 g
Tłuszcz nasycony
4.3 g
Węglowodany
11.5 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Świąteczna szynka peklowana
170 godz. 20 min
Wrapy warzywne z ciecierzycą i guacamole
30 min
Comber z sarny (sous-vide, z osłoną noża miksującego) z knedlami, dynią, sosem grzybowym i żurawinowym chutneyem
2 godz. 30 min
Pieczony łosoś ze spiralizowaną cukinią (TM5)
30 min
Lody tropikalne na patyku
4 godz. 5 min
Mini zielone shakshuki
45 min
Gniazdka ze spiralizowanej cukinii z pesto i pudrem z boczku (TM6, TM7)
25 min
Sushi kalifornijskie (California uramaki)
1 godz. 15 min
Wegański sos boloński z zamiennikiem parmezanu
50 min
Pieczony łosoś ze spiralizowaną cukinią (TM6, TM7)
30 min
Pieczona wieprzowina z chutneyem, warzywami i purée z batatów
11 godz.
Dyniowe ragout z ryżem
1 godz.