Świeżo i sezonowo - wiosenne pomysły na przygotowanie młodych warzyw i owoców. Szparagi, bób, groszek cukrowy i świeże zioła w sałatkach, zupach i pełnych daniach. Nie zabraknie także deserów - z rabarbarem i truskawkami.
Zupa krem z cukinii i mięty z młodym groszkiem
35 min
Zupa krem z liści rzodkiewki z rzodkiewkami na parze
40 min
Białe szparagi z jogurtowym sosem à la holenderskim
1 godz.
Tabbouleh z bobem
50 min
Spaghetti z sosem szparagowym
55 min
Pstrągi na parze z kaszą bulgur, młodą marchewką i sosem balsamicznym
50 min
Kotlety jagnięce, purée ziemniaczane ze szpinakiem i sos miętowy
1 godz.
Pulpety z indyka z warzywnym tagliatelle i sosem tzatziki
1 godz.
Rabarbar pod kruszonką
55 min
Sorbet truskawkowy
1 godz.