WIOSNA

10 Przepisów

Świeżo i sezonowo - wiosenne pomysły na przygotowanie młodych warzyw i owoców. Szparagi, bób, groszek cukrowy i świeże zioła w sałatkach, zupach i pełnych daniach. Nie zabraknie także deserów - z rabarbarem i truskawkami.

Zupa krem z cukinii i mięty z młodym groszkiem

Zupa krem z cukinii i mięty z młodym groszkiem

35 min

Zupa krem z liści rzodkiewki z rzodkiewkami na parze

Zupa krem z liści rzodkiewki z rzodkiewkami na parze

40 min

Białe szparagi z jogurtowym sosem à la holenderskim

Białe szparagi z jogurtowym sosem à la holenderskim

1 godz.

Tabbouleh z bobem

Tabbouleh z bobem

50 min

Spaghetti z sosem szparagowym

Spaghetti z sosem szparagowym

55 min

Pstrągi na parze z kaszą bulgur, młodą marchewką i sosem balsamicznym

Pstrągi na parze z kaszą bulgur, młodą marchewką i sosem balsamicznym

50 min

Kotlety jagnięce, purée ziemniaczane ze szpinakiem i sos miętowy

Kotlety jagnięce, purée ziemniaczane ze szpinakiem i sos miętowy

1 godz.

Pulpety z indyka z warzywnym tagliatelle i sosem tzatziki

Pulpety z indyka z warzywnym tagliatelle i sosem tzatziki

1 godz.

Rabarbar pod kruszonką

Rabarbar pod kruszonką

55 min

Sorbet truskawkowy

Sorbet truskawkowy

1 godz.