Dip z zielonymi oliwkami

Dip z zielonymi oliwkami

4.7 36 ocen
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 10 min
480 g

Składniki

  • 180 g zielonych oliwek, bez pestek (patrz wariant)
  • 1 ½ łyżeczki soku z cytryny
  • 120 g serka kremowego śmietankowego, podzielonego na kawałki
  • 120 g jogurtu greckiego
  • 60 g oliwy z oliwek
  • ½ łyżeczki cebuli suszonej, mielonej

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 100 g

Kalorie 271.6 kcal / 1136.3 kJ
Białko 4.1 g
Tłuszcz 26.7 g
Węglowodany 5.6 g
Błonnik 1.3 g
Tłuszcz nasycony 7.5 g
Sód 685.2 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...