Urządzenia i Akcesoria
Dip z zielonymi oliwkami
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 10 min
480 g
Składniki
-
180 g zielonych oliwek, bez pestek (patrz wariant)
-
1 ½ łyżeczki soku z cytryny
-
120 g serka kremowego śmietankowego, podzielonego na kawałki
-
120 g jogurtu greckiego
-
60 g oliwy z oliwek
-
½ łyżeczki cebuli suszonej, mielonej
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 100 g
Sód
685.2 mg
Białko
4.1 g
Kalorie
1136.3 kJ /
271.6 kcal
Tłuszcz
26.7 g
Błonnik
1.3 g
Tłuszcz nasycony
7.5 g
Węglowodany
5.6 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Pasta z pieczonej papryki i orzechów
10 Min
Feta ubijana z mascarpone z sosem miodowym
20 Min
Śródziemnomorskie masło
10 Min
Sos do potraw z grilla
15 Min
Pikle z krojonej cebuli (TM5)
48 Std. 45 Min
Przyprawa za'atar
5 Min
Sos duński
15 Min
Dip z suszonych pomidorów
15 Min
Pesto pistacjowe
10 Min
Tapenada
5 Min
Pasta marchewkowa
15 Min
Pasta śródziemnomorska
15 Min