
Urządzenia i Akcesoria
Sałatka z truskawkami, burratą i bazyliowym pesto (TM6)
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 20 min
4 porcje
Składniki
-
500 g truskawek, świeżych
-
50 g sera parmezan pokrojonego na 3 cm kawałki
-
15 g orzeszków piniowych
-
1 ząbek czosnku
-
40 g liści bazylii, świeżych
-
70 g oliwy z oliwek
-
¼ - ½ łyżeczki soli
-
1 kulka sera burrata (250 g)
-
rukola (ok. 40 g), do podania
-
pieprz, świeżo mielony do oprószenia
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
371.6 kcal /
1554.6 kJ
Białko
20.1 g
Tłuszcz
27.6 g
Węglowodany
12.5 g
Błonnik
2.9 g
Tłuszcz nasycony
11.8 g
Sód
713.9 mg