Urządzenia i Akcesoria
Spaghetti z cukinii à la carbonara (TM6, TM7)
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 40 min
4 porcje
Składniki
-
1000 g cukinii Ø 4-5 cm, z odciętymi końcówkami, pokrojonej na kawałki (patrz wskazówka)
-
80 g sera grana padano, pokrojonego na 3 cm kawałki80 g sera parmezan pokrojonego na 3 cm kawałki
-
30 g cebuli szalotki przekrojonej na pół
-
150 g boczku wędzonego, bez skóry i kości pokrojonego w 0,5 cm kostkę
-
30 g oliwy z oliwek
-
¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
500 g wody
-
4 żółtka (opcjonalnie) ze sparzonych jajek
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
492.9 mg
Białko
15.1 g
Kalorie
1293.6 kJ /
309.2 kcal
Tłuszcz
22.4 g
Błonnik
3 g
Tłuszcz nasycony
8.8 g
Węglowodany
11.4 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Wegetariańskie roladki z cukinii z nadzieniem z puszystego serka i szpinaku
30 min
Tarta z kasztanami, pieczarkami i żurawiną
1 godz. 15 min
Łosoś z ryżem i zielonymi warzywami (sous-vide, z osłoną noża miksującego)
2 godz. 40 min
Makaron z pesto z buraka (TM7)
25 min
Pieczone warzywa z kozim serem i pesto (TM6, TM7)
1 godz.
Ryż z łososiem i pieczarkami
35 min
Sałatka z burakiem i ciecierzycą z dressingiem tahini (TM5)
30 min
Spaghetti z cukinii à la carbonara (TM5)
40 min
Makaron z cukinii z krewetkami w orientalnym sosie (TM6, TM7)
25 min
Spiralizowane jabłka z dressingiem truskawkowym (TM6, TM7)
15 min
„Risotto” z pestek słonecznika z czosnkiem niedźwiedzim
13 godz. 40 min
Spiralizowana dynia z białą kiełbasą, gorgonzolą i orzechami (TM6, TM7)
25 min