Spaghetti z cukinii à la carbonara (TM6)
TM6

Spaghetti z cukinii à la carbonara (TM6)

4.4 (7 ocen)

Składniki

  • 1000 g cukinii, Ø 4-5 cm, z odciętymi końcówkami, pokrojonej na kawałki (patrz wskazówka)
  • 80 g sera parmezan, pokrojonego na 3 cm kawałki
    lub 80 g sera grana padano, pokrojonego na 3 cm kawałki
  • 30 g cebuli szalotki, przekrojonej na pół
  • 150 g boczku wędzonego, bez skóry i kości, pokrojonego w 0,5 cm kostkę
  • 30 g oliwy z oliwek
  • ¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
  • 500 g wody
  • 4 żółtka, ze sparzonych jajek (opcjonalnie)

Wartości odżywcze
na 1 porcję
Kalorie
1293.6 kJ / 309.2 kcal
Białko
15.1 g
Węglowodany
11.4 g
Tłuszcz
22.4 g
Tłuszcz nasycony
8.8 g
Błonnik
3 g
Sód
492.9 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy