Urządzenia i Akcesoria
Rösti ze spiralizowanych ziemniaków z jajkiem i piklami z szalotki
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 45 min
2 porcje
Składniki
Pikle z szalotki
-
100 g wody
-
80 g białego octu winnego
-
15 g cukru trzcinowego, nierafinowanego
-
2 cebule szalotki (ok. 50 g łącznie)
Rösti ze spiralizowanych ziemniaków
-
400 g ziemniaków, mączystych podłużnych, Ø 4-5 cm, pokrojonych na kawałki (patrz wskazówka)
-
80 g cebuli przekrojonej pionowo na pół
-
50 g skrobi ziemniaczanej
-
1 ½ łyżeczki kminu rzymskiego, mielonego
-
1 ½ łyżeczki czosnku, granulowanego
-
¾ łyżeczki soli plus dodatkowa ilość do oprószenia
-
¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego plus dodatkowa ilość do oprószenia
-
olej do smażenia
-
2 jajka schłodzone
-
woda (do oznaczenia 1 l)
-
4 łyżki kwaśnej śmietany, 18% tłuszczu
-
1 ogórek małosolny pokrojony w plastry, do dekoracji
-
koperek, świeży grubo posiekany, do dekoracji
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
994.4 mg
Białko
14.4 g
Kalorie
1947.9 kJ /
465.6 kcal
Tłuszcz
8.7 g
Błonnik
7.7 g
Tłuszcz nasycony
3.3 g
Węglowodany
82.2 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
Gotuj jak szef kuchni III
9 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Czekoladowo-orzechowe bomby proteinowe
50 min
Sałatka w indyjskim stylu
2 godz.
Jadalny ogródek warzywny
15 min
Koreańskie tosty (TM7, TM6, TM5)
35 min
Spiralizowana sałatka z wołowiną (TM6, TM7)
35 min
Placek z mąki z ciecierzycy (farinata) z pastą z tuńczyka
1 godz. 5 min
Kanapki rainbow (TM5)
40 min
Burgery bánh mì z marynowanymi warzywami
1 godz.
Dynia faszerowana komosą ryżową (quinoa)
1 godz.
Sycylijskie arancini
2 godz. 50 min
Makaron ryżowy z krewetkami w sosie kokosowym
25 min
Ryba w sosie słodko-kwaśnym z ryżem
1 godz. 5 min