Rösti ze spiralizowanych ziemniaków z jajkiem i piklami z szalotki

3.5 2 oceny
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 45 min
2 porcje

Składniki

Pikle z szalotki
  • 100 g wody
  • 80 g białego octu winnego
  • 15 g cukru trzcinowego, nierafinowanego
  • 2 cebule szalotki (ok. 50 g łącznie)
Rösti ze spiralizowanych ziemniaków
  • 400 g ziemniaków, mączystych podłużnych, Ø 4-5 cm, pokrojonych na kawałki (patrz wskazówka)
  • 80 g cebuli przekrojonej pionowo na pół
  • 50 g skrobi ziemniaczanej
  • 1 ½ łyżeczki kminu rzymskiego, mielonego
  • 1 ½ łyżeczki czosnku, granulowanego
  • ¾ łyżeczki soli plus dodatkowa ilość do oprószenia
  • ¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego plus dodatkowa ilość do oprószenia
  • olej do smażenia
  • 2 jajka schłodzone
  • woda (do oznaczenia 1 l)
  • 4 łyżki kwaśnej śmietany, 18% tłuszczu
  • 1 ogórek małosolny pokrojony w plastry, do dekoracji
  • koperek, świeży grubo posiekany, do dekoracji

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 porcję

Sód 994.4 mg
Białko 14.4 g
Kalorie 1947.9 kJ / 465.6 kcal
Tłuszcz 8.7 g
Błonnik 7.7 g
Tłuszcz nasycony 3.3 g
Węglowodany 82.2 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...