
Urządzenia i Akcesoria
Wegański gulasz z fasolą i tofu (z osłoną noża miksującego)
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 1 godz.
6 porcji
Składniki
-
1 łyżeczka nasion kolendry
-
½ - 1 łyżeczka kminu rzymskiego, mielonego
-
200 g czerwonej cebuli przekrojonej na pół
-
2 ząbki czosnku
-
5 - 10 g czerwonej papryczki chili, świeżej bez gniazd nasiennych, pokrojonej na kawałki
-
20 g oleju rzepakowego
-
300 g papryk różnokolorowych, bez gniazd nasiennych, pokrojonych na kawałki (ok. 2 x 1 cm)
-
150 g bakłażana pokrojonego w 2 cm kostkę
-
240 g czerwonej fasoli Kidney, z puszki odsączonej, opłukanej z zalewy
-
800 g krojonych pomidorów, z puszki
-
2 łyżeczki papryki słodkiej, mielonej
-
1 łyżeczka papryki wędzonej, mielonej słodkiej lub ostrej
-
¾ - 1 łyżeczka pieprzu czarnego, mielonego
-
1 ½ - 2 łyżeczki soli
-
100 g kukurydzy, konserwowej odsączonej, opłukanej z zalewy
-
180 - 200 g tofu, średnio twardego pokrojonego w 1,5 cm kostkę
-
kolendra, świeża tylko liście, do dekoracji
-
limonka pokrojona w ćwiartki, do podania
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
195 kcal /
816.5 kJ
Białko
9.2 g
Tłuszcz
7.8 g
Węglowodany
26.5 g
Błonnik
7.9 g
Tłuszcz nasycony
1 g
Sód
892.3 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMożesz także polubić...
Wegańskie chili
40 min
Gulasz z soczewicy i batatów z pęczakiem
50 min
Potrawka z cukinii i ciecierzycy
30 min
Gratin z czerwoną soczewicą, bakłażanem i cukinią
1 godz. 10 min
Wegetariański gulasz z tofu
30 min
Curry z batatami i szpinakiem
40 min
Wegańska fasolka po bretońsku
13 godz. 50 min
Curry z bakłażana, szpinaku i soczewicy
25 min
Wegańskie leczo z ryżem
45 min
Zupa z ciecierzycą i bakłażanem
35 min
Leczo wegańskie z czerwoną soczewicą
1 godz.
Wegańskie "chili con carne"
1 godz.