Wegańskie burgery

Brak ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 45 min
10 porcji

Składniki

  • siemienia lnianego
    35 g
  • orzechów włoskich, łuskanych
    75 g
  • cebuli przekrojonej na pół
    60 g
  • ząbki czosnku
    2
  • oleju plus dodatkowa ilość do smażenia
    30 g
  • pieczarek przekrojonych na pół
    440 g
  • ryżu parboiled ugotowanego, podzielonego na kawałki (patrz wskazówka)
    320 g
  • soczewicy z puszki odsączonej z zalewy
    170 g
  • bułki tartej
    60 g
    60 g panierki panko
  • octu balsamicznego
    20 g
  • sosu sojowego
    30 g
  • papryki, mielonej
    ½ łyżeczki
  • soli
    1 łyżeczka
  • pieprzu, mielonego
    ½ łyżeczki
  • woda do zwilżenia dłoni
  • bułek do burgerów wegańskich
    10
  • majonez, wegański do posmarowania
  • musztarda wegańska, do posmarowania
  • liści sałaty
    10
  • pomidora
    10 - 20 plastrów
  • ketchup wegański, do posmarowania

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 503.8 kcal / 2107.8 kJ
Białko 16.7 g
Tłuszcz 14 g
Węglowodany 79 g
Błonnik 5.8 g
Tłuszcz nasycony 1.9 g
Sód 849.6 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...