Gryczotto z grzybami i gorgonzolą

Gryczotto z grzybami i gorgonzolą

4.5 71 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 40 min
4 porcje

Składniki

  • orzechów laskowych, łuskanych, ze skórką
    30 g
  • natki pietruszki, świeżej, tylko liście
    10 g
  • cebuli szalotki przekrojonej na pół
    100 g
  • ząbki czosnku
    2
  • oliwy z oliwek
    20 g
  • grzybów, świeżych np. kurki, podgrzybki, boczniaki, pokrojonych w 2-3 cm kawałki
    250 g
    250 g pieczarek, pokrojonych w 2-3 cm kawałki
  • białego wina, wytrawnego
    60 g
  • kaszy gryczanej, niepalonej
    250 g
  • wody
    400 g
  • koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
    1 ½ łyżeczki
    1 ½ kostki bulionu warzywnego (na 0,5 l), pokruszonej
  • soli
    ½ łyżeczki
  • pieprzu czarnego, mielonego
    ¼ łyżeczki
  • masła
    20 g
  • sera gorgonzola, łagodnego pokrojonego na kawałki
    50 g

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 433.4 kcal / 1813.3 kJ
Białko 14.8 g
Tłuszcz 19.6 g
Węglowodany 53.7 g
Błonnik 8.7 g
Tłuszcz nasycony 6.5 g
Sód 448.1 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...