Wegańskie "chili con carne"

Wegańskie "chili con carne"

4.2 545 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz.
4 porcje

Składniki

  • 1 - 2 ząbki czosnku
  • 70 g cebuli pokrojonej w ćwiartki
  • 200 g tofu, bardzo twardego naturalnego, pokrojonego w 2 cm kostkę
  • 30 g oliwy z oliwek
  • 25 g sosu sojowego ciemnego
  • 600 g ziemniaków pokrojonych w 2 cm kostkę
  • 300 g wody
  • 400 g krojonych pomidorów, z puszki
  • 70 g koncentratu pomidorowego
  • 2 łyżeczki soli
  • 1 łyżeczka papryki słodkiej, mielonej
  • 1 łyżeczka oregano, suszonego
  • 1 płaska łyżeczka cukru
  • ½ łyżeczki kminu rzymskiego, mielonego
  • ¼ - ½ łyżeczki pieprzu cayenne, mielonego
  • 250 g czerwonej papryki bez gniazd nasiennych, pokrojonej na 2 cm kawałki
  • 20 g gorzkiej czekolady, o zawartości min. 70% kakao wegańskiej, pokrojonej na kawałki
  • 250 g czerwonej fasoli Kidney, z puszki odsączonej z zalewy

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 426 kcal / 1785 kJ
Białko 21 g
Tłuszcz 14 g
Węglowodany 47 g
Błonnik 13.4 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...