Urządzenia i Akcesoria
Ryż ze szparagami, brokułami i pieczarkami
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 30 min
4 porcje
Składniki
-
1 ząbek czosnku pokrojony w plastry
-
150 - 180 g papryki, różnokolorowej bez gniazd nasiennych, pokrojonej na 2-3 cm kawałki
-
20 g oliwy z oliwek
-
100 g zielonej fasolki szparagowej, mrożonej100 g zielonych szparagów bez twardych końcówek, pokrojonych na 2-3 cm kawałki
-
150 g różyczek brokułu
-
100 g pieczarek pokrojonych w ćwiartki
-
100 g krojonych pomidorów, z puszki
-
1 łyżeczka papryki wędzonej, mielonej (opcjonalnie)
-
1 łyżeczka soli
-
½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
1 kostka bulionu warzywnego (na 0,5 l), pokruszona1 łyżeczka koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
-
400 g wody
-
200 g ryżu do risotto200 g ryżu białego, krótkoziarnistego
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
600.7 mg
Białko
6.4 g
Kalorie
1087.8 kJ /
260 kcal
Tłuszcz
5.7 g
Błonnik
1.9 g
Tłuszcz nasycony
1 g
Węglowodany
46.8 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Makaron z warzywami w sosie teriyaki
40 min
Spaghetti z cukinią z sosem pomidorowym i gorgonzolą (TM7)
40 min
Spaghetti z sosem szparagowym (TM7)
55 min
Makaron z pesto z buraka (TM7)
25 min
Kosmiczny tort
3 godz.
Ryż z kurczakiem i pieczarkami
30 min
Ryż z łososiem i pieczarkami
35 min
Wegański pad thai ze spiralizowanych batatów (TM5)
45 min
Mini galette z krojonymi warzywami i serem sałatkowym (TM6)
1 godz. 50 min
Risotto z dynią i szpinakiem
35 min
Zupa dyniowa
25 min
Makaron ze szpinakiem w kremowym sosie migdałowym (TM7)
35 min