Urządzenia i Akcesoria
Ryż ze szparagami, brokułami i pieczarkami
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 30 min
4 porcje
Składniki
-
ząbek czosnku pokrojony w plastry1
-
papryki, różnokolorowej bez gniazd nasiennych, pokrojonej na 2-3 cm kawałki150 - 180 g
-
oliwy z oliwek20 g
-
zielonych szparagów bez twardych końcówek, pokrojonych na 2-3 cm kawałki100 g
-
różyczek brokułu150 g
-
pieczarek pokrojonych w ćwiartki100 g
-
krojonych pomidorów, z puszki100 g
-
papryki wędzonej, mielonej (opcjonalnie)1 łyżeczka
-
soli1 łyżeczka
-
pieprzu czarnego, mielonego½ łyżeczki
-
koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM1 łyżeczka
-
wody400 g
-
ryżu białego, krótkoziarnistego200 g
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
260 kcal /
1087.8 kJ
Białko
6.4 g
Tłuszcz
5.7 g
Węglowodany
46.8 g
Błonnik
1.9 g
Tłuszcz nasycony
1 g
Sód
600.7 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMożesz także polubić...
Spaghetti z cukinii w pikantnym sosie (TM6)
20 min
Wegański pad thai ze spiralizowanych batatów (TM5)
45 min
Zapiekane bakłażany z sosem pomidorowym i serem feta
45 min
Gryczotto z grzybami i gorgonzolą
40 min
Pieczona ryba w kurkumie z salsą pomidorową
30 min
Ciasto z truskawkami, kremem budyniowym i galaretką (TM5)
8 godz. 30 min
Kasza gryczana z sosem pieczarkowo-pomidorowym
40 min
Dal z brązowym ryżem i soczewicą
45 min
Ryż z łososiem i pieczarkami
35 min
Dorsz pod orzechową kruszonką z kaszą i sałatką
35 min
Leczo z kurczakiem
30 min
Zapiekanka z tortellini
30 min