Urządzenia i Akcesoria
Ryż ze szparagami, brokułami i pieczarkami
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 30 min
4 porcje
Składniki
-
1 ząbek czosnku pokrojony w plastry
-
150 - 180 g papryki, różnokolorowej bez gniazd nasiennych, pokrojonej na 2-3 cm kawałki
-
20 g oliwy z oliwek
-
100 g zielonej fasolki szparagowej, mrożonej100 g zielonych szparagów bez twardych końcówek, pokrojonych na 2-3 cm kawałki
-
150 g różyczek brokułu
-
100 g pieczarek pokrojonych w ćwiartki
-
100 g krojonych pomidorów, z puszki
-
1 łyżeczka papryki wędzonej, mielonej (opcjonalnie)
-
1 łyżeczka soli
-
½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
1 kostka bulionu warzywnego (na 0,5 l), pokruszona1 łyżeczka koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
-
400 g wody
-
200 g ryżu do risotto200 g ryżu białego, krótkoziarnistego
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
600.7 mg
Białko
6.4 g
Kalorie
1087.8 kJ /
260 kcal
Tłuszcz
5.7 g
Błonnik
1.9 g
Tłuszcz nasycony
1 g
Węglowodany
46.8 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Wegańskie fajitas z tofu i warzywami
25 Min
Makaron shirataki (konjac) w sosie z pesto z awokado
10 Min
Ryż z kurczakiem i pieczarkami
30 Min
Ryż z łososiem i pieczarkami
35 Min
Roślinne klopsiki w sosie pomidorowym z kuskusem i warzywami (TM7, TM6)
25 Min
Wegańskie curry z bakłażanem
50 Min
Makaron pełnoziarnisty z warzywami na parze i dresingiem jogurtowym
30 Min
Makaron shirataki (konjac) z sosem orzechowo-szparagowym
45 Min
Pełnoziarniste spaghetti w kremowym sosie z soczewicy i marchewki (TM7)
1 Std.
Kasza gryczana z sosem pieczarkowo-pomidorowym
40 Min
Gryczotto z grzybami i gorgonzolą
40 Min
Sałatka z kaszą bulgur i pieczonymi warzywami
35 Min