
Urządzenia i Akcesoria
Zapiekane bakłażany z sosem pomidorowym i serem feta
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 45 min
1 porcja
Składniki
-
bakłażan (ok. 250 g)1
-
soli plus dodatkowa ilość do oprószenia1 szczypta
-
pieprzu czarnego, mielonego plus dodatkowa ilość do oprószenia1 szczypta
-
oliwy z oliwek plus dodatkowa ilość do natłuszczenia10 g
-
sera feta pokruszonego50 g
-
cebuli przekrojonej na pół50 g
-
ząbek czosnku1
-
krojonych pomidorów, z puszki200 g
-
papryki wędzonej, mielonej¼ łyżeczki
-
ziół prowansalskich, suszonych½ łyżeczki
-
natka pietruszki, świeża posiekana, do dekoracji
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
421.2 kcal /
1762.4 kJ
Białko
15.3 g
Tłuszcz
22.2 g
Węglowodany
48.5 g
Błonnik
20.2 g
Tłuszcz nasycony
9 g
Sód
1064.2 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMożesz także polubić...
Klopsiki z ciecierzycy w sosie pomidorowo-paprykowym z kaszą kuskus i pieczonymi warzywami (TM6)
25 min
Spaghetti z cukinii z sosem bolognese (TM5)
40 min
Wegetariańskie roladki z cukinii z nadzieniem z puszystego serka i szpinaku
30 min
Makaron z cukinii z pesto i suszonymi pomidorami (TM5)
20 min
Sałatka z dynią i serem feta
30 min
Makaron z soczewicy z warzywami i łososiem
30 min
Makaron z bobem, serem feta i migdałami
45 min
Pieczony łosoś ze spiralizowaną cukinią (TM6)
30 min
Pieczone bataty z jajkiem sadzonym na parze
30 min
Dorsz pod orzechową kruszonką z kaszą i sałatką
35 min
Kasza gryczana z sosem pieczarkowo-pomidorowym
40 min
Indyk w sosie pomidorowo-cynamonowym z kaszą bulgur
35 min