Urządzenia i Akcesoria
Zapiekane bakłażany z sosem pomidorowym i serem feta
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 45 min
1 porcja
Składniki
-
1 bakłażan (ok. 250 g)
-
1 szczypta soli plus dodatkowa ilość do oprószenia
-
1 szczypta pieprzu czarnego, mielonego plus dodatkowa ilość do oprószenia
-
10 g oliwy z oliwek plus dodatkowa ilość do natłuszczenia
-
50 g sera feta pokruszonego
-
50 g cebuli przekrojonej na pół
-
1 ząbek czosnku
-
200 g krojonych pomidorów, z puszki
-
¼ łyżeczki papryki wędzonej, mielonej
-
½ łyżeczki ziół prowansalskich, suszonych
-
natka pietruszki, świeża posiekana, do dekoracji
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
1064.2 mg
Białko
15.3 g
Kalorie
1762.4 kJ /
421.2 kcal
Tłuszcz
22.2 g
Błonnik
20.2 g
Tłuszcz nasycony
9 g
Węglowodany
48.5 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Wegańskie fajitas z tofu i warzywami
25min
Zapiekanka z dorszem i plastrami warzyw (TM5)
1h
Zapiekanka z dorszem i plastrami warzyw (TM7, TM6)
1h
Wrapy z pastą z groszku i fety i pomidorkami
10min
Szaszłyki z halloumi i warzyw z pistacjowym pesto
1h
Makaron z soczewicy z warzywami i łososiem
30min
Makaron shirataki (konjac) z sosem orzechowo-szparagowym
45min
Sałatka z bakłażanem i soczewicą
40min
Wegetariańskie roladki z cukinii z nadzieniem z puszystego serka i szpinaku
30min
Pieczone bataty z jajkiem sadzonym na parze
30min
Spaghetti z marchewki z pulpetami z indyka (TM7, TM6)
40min
Wegetariańska moussaka (musaka)
1h 5min