Urządzenia i Akcesoria
Kaszotto gryczane z ciecierzycą, fetą i oliwkami
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 40 min
1 porcja
Składniki
-
50 g kaszy gryczanej, niepalonej
-
50 g sera feta pokrojonego w 1 cm kostkę (patrz wskazówka)
-
30 g cebuli
-
1 ząbek czosnku
-
10 g oliwy z oliwek
-
¼ łyżeczki soli
-
2 szczypty pieprzu czarnego, mielonego
-
1 szczypta ziół prowansalskich, suszonych
-
140 g wody
-
15 g czarnych oliwek, bez pestek, przekrojonych na pół15 g zielonych oliwek, bez pestek przekrojonych na pół
-
40 g białej ciecierzycy, z puszki odsączonej
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
1365.8 mg
Białko
17.2 g
Kalorie
2034.2 kJ /
486.2 kcal
Tłuszcz
25.6 g
Błonnik
8.7 g
Tłuszcz nasycony
9.7 g
Węglowodany
51.5 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Pęczotto z bobem i cukinią
1 godz.
Cytrynowa potrawka z ciecierzycy i ryżu
50 min
Sałatka z jajkiem, ziemniakami i groszkiem
40 min
Sałatka z soczewicą, suszonymi pomidorami i oliwkami
25 min
Bób na ostro z brązowym ryżem i pestkami dyni
45 min
Makaron z bobem, serem feta i migdałami
45 min
Kanapki z pastą z soczewicy i oliwek
30 min
Curry szpinakowo-kalafiorowe z ryżem
55 min
Aromatyczne biryani z soczewicą
40 min
Kanapki z pastą z grochu, ogórkiem i sałatą
40 min
Fasolka szparagowa z komosą ryżową (quinoa) i pistacjami
35 min
Jednogarnkowy makaron z pomidorem i oliwkami
25 min