Kaszotto gryczane z ciecierzycą, fetą i oliwkami

Kaszotto gryczane z ciecierzycą, fetą i oliwkami

4.2 65 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 40 min
1 porcja

Składniki

  • 50 g kaszy gryczanej, niepalonej
  • 50 g sera feta pokrojonego w 1 cm kostkę (patrz wskazówka)
  • 30 g cebuli
  • 1 ząbek czosnku
  • 10 g oliwy z oliwek
  • ¼ łyżeczki soli
  • 2 szczypty pieprzu czarnego, mielonego
  • 1 szczypta ziół prowansalskich, suszonych
  • 140 g wody
  • 15 g zielonych oliwek, bez pestek przekrojonych na pół
    15 g czarnych oliwek, bez pestek, przekrojonych na pół
  • 40 g białej ciecierzycy, z puszki odsączonej

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porcję

Sód 1365.8 mg
Białko 17.2 g
Kalorie 2034.2 kJ / 486.2 kcal
Tłuszcz 25.6 g
Błonnik 8.7 g
Tłuszcz nasycony 9.7 g
Węglowodany 51.5 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...