
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 50 g kaszy gryczanej, niepalonej
- 50 g sera feta pokrojonego w 1 cm kostkę (patrz wskazówka)
- 30 g cebuli
- 1 ząbek czosnku
- 10 g oliwy z oliwek
- ¼ łyżeczki soli
- 2 szczypty pieprzu czarnego, mielonego
- 1 szczypta ziół prowansalskich, suszonych
- 140 g wody
-
15
g zielonych oliwek, bez pestek przekrojonych na pół
lub 15 g czarnych oliwek, bez pestek przekrojonych na pół - 40 g białej ciecierzycy, z puszki odsączonej
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 486.2 kcal / 2034.2 kJ
- Białko
- 17.2 g
- Tłuszcz
- 25.6 g
- Węglowodany
- 51.5 g
- Błonnik
- 8.7 g
- Tłuszcz nasycony
- 9.7 g
- Sód
- 1365.8 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Makaron z soczewicy z warzywami i łososiem
30 min
Sałatka z soczewicą, suszonymi pomidorami i oliwkami
25 min
Cytrynowa potrawka z ciecierzycy i ryżu
50 min
Makaron z bobem, serem feta i migdałami
45 min
Bób w sosie pomidorowym po grecku
55 min
Sałatka ziemniaczano-brokułowa z kukurydzą i szczypiorkiem
30 min
Pęczotto z bobem i cukinią
1 godz.
Fasolka szparagowa z sosem pomidorowym
30 min
Jednogarnkowy makaron z pomidorem i oliwkami
25 min
Curry szpinakowo-kalafiorowe z ryżem
55 min
Kanapki z pastą z soczewicy i oliwek
30 min
Makaron z fasolką szparagową, tofu i cukinią
30 min