Kaszotto gryczane z ciecierzycą, fetą i oliwkami
TM6 TM5

Kaszotto gryczane z ciecierzycą, fetą i oliwkami

4.2 (47 ocen)

Składniki

  • 50 g kaszy gryczanej, niepalonej
  • 50 g sera feta, pokrojonego w 1 cm kostkę (patrz wskazówka)
  • 30 g cebuli
  • 1 ząbek czosnku
  • 10 g oliwy z oliwek
  • ¼ łyżeczki soli
  • 2 szczypty pieprzu czarnego, mielonego
  • 1 szczypta ziół prowansalskich, suszonych
  • 140 g wody
  • 15 g zielonych oliwek, bez pestek, przekrojonych na pół
    lub 15 g czarnych oliwek, bez pestek, przekrojonych na pół
  • 40 g białej ciecierzycy, z puszki, odsączonej

Wartości odżywcze
na 1 porcję
Kalorie
2034.2 kJ / 486.2 kcal
Białko
17.2 g
Węglowodany
51.5 g
Tłuszcz
25.6 g
Tłuszcz nasycony
9.7 g
Błonnik
8.7 g
Sód
1365.8 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy