Urządzenia i Akcesoria
Makaron z marchewki w sosie pomidorowym z oliwkami
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 20 min
1 porcja
Składniki
-
200 g marchewek Ø 4-5 cm, z odciętymi końcówkami, pokrojonej na kawałki (patrz wskazówka)
-
50 g cebuli przekrojonej na pół
-
1 ząbek czosnku
-
10 g oliwy z oliwek
-
200 g krojonych pomidorów, z puszki200 g pomidorów, dojrzałych pokrojonych na kawałki
-
25 g czarnych oliwek, bez pestek
-
2 liście bazylii, świeże plus dodatkowa ilość do dekoracji
-
2 szczypty soli
-
1 szczypta pieprzu czarnego, mielonego
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
629.5 mg
Białko
4.7 g
Kalorie
1091.6 kJ /
260.9 kcal
Tłuszcz
13.5 g
Błonnik
9.8 g
Tłuszcz nasycony
1.9 g
Węglowodany
34.4 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Ryż z wieprzowiną i papryką
1óra
Sałatka z kuskusem, bakłażanem i papryką
35p
Virgin Aperol Spritz
10p
Sałatka ze spiralizowanych buraków i rzodkiewki z cytrusami (TM5)
20p
Zupa krem z zielonej sałaty
20p
Gotowanie parówek/frankfurterek
20p
Galaretki z owocami
1óra 35p
Makaron shirataki (konjac) w sosie z pesto z awokado
10p
Zapiekanka z tortellini
30p
Mini serniczki z kremem mango
4óra
Zupa jarzynowa i danie na Varomie
1óra 45p
Carbonara Ramen
30p