Urządzenia i Akcesoria
Makaron z marchewki w sosie pomidorowym z oliwkami
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 20 min
1 porcja
Składniki
-
200 g marchewek Ø 4-5 cm, z odciętymi końcówkami, pokrojonej na kawałki (patrz wskazówka)
-
50 g cebuli przekrojonej na pół
-
1 ząbek czosnku
-
10 g oliwy z oliwek
-
200 g krojonych pomidorów, z puszki200 g pomidorów, dojrzałych pokrojonych na kawałki
-
25 g czarnych oliwek, bez pestek
-
2 liście bazylii, świeże plus dodatkowa ilość do dekoracji
-
2 szczypty soli
-
1 szczypta pieprzu czarnego, mielonego
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
629.5 mg
Białko
4.7 g
Kalorie
1091.6 kJ /
260.9 kcal
Tłuszcz
13.5 g
Błonnik
9.8 g
Tłuszcz nasycony
1.9 g
Węglowodany
34.4 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Energetyczny koktajl z wielu nasion
5 min
Makaron z cukinii z sosem cytrynowym
15 min
Makaron ryżowy z lekkim sosem dyniowym i tofu
40 min
Placki warzywne z awokado, tuńczykiem i jajkami (TM7, TM6)
40 min
Ciasto podwójnie czekoladowe
1 godz. 10 min
Orzeszkarmel (mrożona orzechowa kawa zbożowa)
5 min
„Risotto” z pestek słonecznika z czosnkiem niedźwiedzim
13 godz. 40 min
Budyń z syropem klonowym
20 min
Bułki bezglutenowe na zakwasie owsiano-ryżowym
18 godz. 40 min
Owsianka dyniowa
25 min
Pełnoziarniste spaghetti w kremowym sosie z soczewicy i marchewki (TM7)
1 godz.
Lody pistacjowe
9 godz. 30 min