
Urządzenia i Akcesoria
Zupa jarzynowa z pulpetami (z osłoną noża miksującego)
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 30 min
2 porcje
Składniki
-
1 cebula szalotka (20-30 g), przekrojona na pół
-
200 g mięsa mielonego, mieszanego, wieprzowo-wołowego podzielonego na kawałki
-
1 czubata łyżka bułki tartej
-
¾ łyżeczki soli
-
¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
¼ łyżeczki majeranku, suszonego
-
¼ łyżeczki papryki słodkiej, mielonej
-
800 g wody
-
150 g marchewki pokrojonej w 5 mm półplastry
-
100 g korzenia selera pokrojonego w 1 cm kostkę
-
2 łyżeczki koncentratu bulionu mięsnego, wykonanego w TM
-
50 g pora pokrojonego w 5 mm plastry
-
natka pietruszki, świeża posiekana, do dekoracji
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
331.4 kcal /
1386.5 kJ
Białko
21.2 g
Tłuszcz
18.3 g
Węglowodany
24.3 g
Błonnik
4.8 g
Tłuszcz nasycony
6.2 g
Sód
1561.6 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

ZUPY
11 Przepisów
Polska
Polska