Zupa jarzynowa z pulpetami (z osłoną noża miksującego)

Zupa jarzynowa z pulpetami (z osłoną noża miksującego)

4.2 127 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 30 min
2 porcje

Składniki

  • 1 cebula szalotka (20-30 g), przekrojona na pół
  • 200 g mięsa mielonego, mieszanego, wieprzowo-wołowego podzielonego na kawałki
  • 1 czubata łyżka bułki tartej
  • ¾ łyżeczki soli
  • ¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
  • ¼ łyżeczki majeranku, suszonego
  • ¼ łyżeczki papryki słodkiej, mielonej
  • 800 g wody
  • 150 g marchewki pokrojonej w 5 mm półplastry
  • 100 g korzenia selera pokrojonego w 1 cm kostkę
    100 g korzenia pietruszki, pokrojonego w 1 cm kostkę
  • 2 łyżeczki koncentratu bulionu mięsnego, wykonanego w TM
    2 kostki bulionu mięsnego (na 0,5 l), pokruszone
  • 50 g pora pokrojonego w 5 mm plastry
  • natka pietruszki, świeża posiekana, do dekoracji

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 331.4 kcal / 1386.5 kJ
Białko 21.2 g
Tłuszcz 18.3 g
Węglowodany 24.3 g
Błonnik 4.8 g
Tłuszcz nasycony 6.2 g
Sód 1561.6 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...