
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 10 liści bazylii, świeżych plus dodatkowa ilość do dekoracji
- 400 g wody
- 6 jajek schłodzonych
- 1 pomidor bez skóry (ok. 170 g, patrz wskazówka)
- 125 g sera mozzarella (1 kulka), odsączonego z solanki na papierowych ręcznikach, pokrojonego na kawałki
- 5 g oliwy z oliwek
- ½ łyżeczki soli
- 2 szczypty pieprzu czarnego, świeżo mielonego plus dodatkowa ilość do oprószenia
- Wartości odżywcze
- na 1 sztukę
- Kalorie
- 71.4 kcal / 298.6 kJ
- Białko
- 5.5 g
- Tłuszcz
- 5.1 g
- Węglowodany
- 0.8 g
- Błonnik
- 0.1 g
- Tłuszcz nasycony
- 2.2 g
- Sód
- 149.7 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Świąteczny łosoś
35 min
Roladki z szynki w galarecie z krojonymi warzywami (TM5)
3 godz. 50 min
Jajka faszerowane buraczkami
30 min
Jajka faszerowane ziołami
45 min
Pełnoziarnisty wieniec wielkanocny z jajkami i łososiem
1 godz. 45 min
Mazurek cytrynowy
2 godz.
Sałatka z dynią i serem feta
30 min
Sałatka z jajkiem i spiralizowanym ogórkiem (TM6)
25 min
Jednogarnkowy makaron z pomidorem i oliwkami
25 min
Śledzie w kożuchu
1 godz.
Brokułowa sałatka z jajkiem
30 min
Warstwowa sałatka śledziowa
2 godz. 45 min