Urządzenia i Akcesoria
Jajka faszerowane à la caprese
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 35 min
12 sztuk
Składniki
-
10 liści bazylii, świeżych plus dodatkowa ilość do dekoracji
-
400 g wody
-
6 jajek schłodzonych
-
1 pomidor bez skóry (ok. 170 g, patrz wskazówka)
-
125 g sera mozzarella (1 kulka), odsączonego z solanki na papierowych ręcznikach, pokrojonego na kawałki
-
5 g oliwy z oliwek
-
½ łyżeczki soli
-
2 szczypty pieprzu czarnego, świeżo mielonego plus dodatkowa ilość do oprószenia
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 sztukę
Sód
149.7 mg
Białko
5.5 g
Kalorie
298.6 kJ /
71.4 kcal
Tłuszcz
5.1 g
Błonnik
0.1 g
Tłuszcz nasycony
2.2 g
Węglowodany
0.8 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
NEWSLETTER 2024
33 Przepisy
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Śledzie w kożuchu
1 Std.
Jajka faszerowane korniszonami
50 Min
Biała kiełbasa w sosie chrzanowym
1 Std.
Mazurek cytrynowy
2 Std.
Roladki z szynki w galarecie z krojonymi warzywami (TM6)
3 Std. 50 Min
Roladki z szynki w galarecie z krojonymi warzywami (TM5)
3 Std. 50 Min
Rolada z sera żółtego
6 Std. 45 Min
Imprezowa sałatka makaronowa
1 Std.
Różowe jajka faszerowane pastą z szynki
1 Std. 50 Min
Biała kiełbasa pieczona w sosie piwno-cebulowym
1 Std.
Jajka faszerowane ziołami
45 Min
Sałatka z wędzonym kurczakiem i jajkiem
40 Min