Jajka faszerowane à la caprese
TM5 TM6

Jajka faszerowane à la caprese

3.8 (170 ocen)

Składniki

  • 10 liści bazylii, świeżych, plus dodatkowa ilość do dekoracji
  • 400 g wody
  • 6 jajek, schłodzonych
  • 1 pomidor, bez skóry (ok. 170 g, patrz wskazówka)
  • 125 g sera mozzarella (1 kulka), odsączonego z solanki na papierowych ręcznikach, pokrojonego na kawałki
  • 5 g oliwy z oliwek
  • ½ łyżeczki soli
  • 2 szczypty pieprzu czarnego, świeżo mielonego, plus dodatkowa ilość do oprószenia

Wartości odżywcze
na 1 sztukę
Kalorie
298.6 kJ / 71.4 kcal
Białko
5.5 g
Węglowodany
0.8 g
Tłuszcz
5.1 g
Tłuszcz nasycony
2.2 g
Błonnik
0.1 g
Sód
149.7 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy