Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 10 liści bazylii, świeżych, plus dodatkowa ilość do dekoracji
- 400 g wody
- 6 jajek, schłodzonych
- 1 pomidor, bez skóry (ok. 170 g, patrz wskazówka)
- 125 g sera mozzarella (1 kulka), odsączonego z solanki na papierowych ręcznikach, pokrojonego na kawałki
- 5 g oliwy z oliwek
- ½ łyżeczki soli
- 2 szczypty pieprzu czarnego, świeżo mielonego, plus dodatkowa ilość do oprószenia
- Wartości odżywcze
- na 1 sztukę
- Kalorie
- 298.6 kJ / 71.4 kcal
- Białko
- 5.5 g
- Węglowodany
- 0.8 g
- Tłuszcz
- 5.1 g
- Tłuszcz nasycony
- 2.2 g
- Błonnik
- 0.1 g
- Sód
- 149.7 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Karp w migdałowej panierce
1h 40min
Mazurek cytrynowy
2h
Imprezowa sałatka makaronowa
1h
Zapiekanka z ziemniaków i batatów (TM6)
1h
Pełnoziarnisty wieniec wielkanocny z jajkami i łososiem
1 godz. 45 min
Śledzie w kożuchu
1h
Jajka z sosem ziołowym i wielkanocnymi ciasteczkami
50min
Różowe jajka faszerowane pastą z szynki
1 Std. 50 Min
Roladki z białej kiełbasy faszerowane pieczarkami i serem
1h 10min
Brokułowa sałatka z jajkiem
30 min
Sałatka z wędzonym kurczakiem i jajkiem
40 min
Pieczeń mielona z jajkiem zawinięta w boczek
2 godz. 15 min