Jajka faszerowane à la caprese

Jajka faszerowane à la caprese

3.8 182 oceny
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 35 min
12 sztuk

Składniki

  • 10 liści bazylii, świeżych plus dodatkowa ilość do dekoracji
  • 400 g wody
  • 6 jajek schłodzonych
  • 1 pomidor bez skóry (ok. 170 g, patrz wskazówka)
  • 125 g sera mozzarella (1 kulka), odsączonego z solanki na papierowych ręcznikach, pokrojonego na kawałki
  • 5 g oliwy z oliwek
  • ½ łyżeczki soli
  • 2 szczypty pieprzu czarnego, świeżo mielonego plus dodatkowa ilość do oprószenia

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 sztukę

Kalorie 71.4 kcal / 298.6 kJ
Białko 5.5 g
Tłuszcz 5.1 g
Węglowodany 0.8 g
Błonnik 0.1 g
Tłuszcz nasycony 2.2 g
Sód 149.7 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...