Urządzenia i Akcesoria
Zupa z ravioli i wołowiną
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 30 min
4 porcje
Składniki
-
300 - 400 g fileta z piersi kurczaka, bez skóry, pokrojonego w 2 mm plastry300 - 400 g steka z polędwicy wołowej pokrojonego w 2 mm plastry
-
120 g czerwonej cebuli przekrojonej na pół
-
2 ząbki czosnku
-
20 g oliwy z oliwek
-
800 g wody
-
1 kostka bulionu drobiowego (na 0,5 l), pokruszona1 łyżeczka koncentratu bulionu drobiowego, wykonanego w TM
-
250 - 300 g świeżego makaronu, typu ravioli o czasie gotowania 3-4 min, z dowolnym farszem
-
natka pietruszki, świeża tylko liście, do dekoracji
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
608.1 mg
Białko
26.5 g
Kalorie
1575.8 kJ /
376.6 kcal
Tłuszcz
22.5 g
Błonnik
1 g
Tłuszcz nasycony
7.7 g
Węglowodany
15.3 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Smarowidło (pâté) z tuńczyka
1 godz. 55 min
Spaghetti carbonara na samych żółtkach (TM7)
35 min
Pizza z makaronu spaghetti (TM7)
1 godz. 10 min
Gnocchi z kurczakiem w sosie pomidorowo-paprykowym
45 min
Wolno gotowane ossobuco z szafranowym risotto (z osłoną noża miksującego)
4 godz. 30 min
Sajgonki z kurczakiem Buffalo
1 godz.
Malezyjska zupa jarzynowa, ryż z kurczakiem, wytrawny pudding jajeczny
55 min
Gniazdka ze spiralizowanej cukinii z pesto i pudrem z boczku (TM5)
25 min
Łosoś w chrupiącej panierce z warzywami i sosem śmietanowo-cytrynowym
1 godz.
Spaghetti z tuńczykiem (TM7)
40 min
Bułeczki bao z wieprzowiną w sosie BBQ
2 godz. 10 min
Lekkostrawna potrawka z kurczaka, cukinii i marchewki z ryżem
1 godz. 10 min