Zupa z ravioli i wołowiną

5.0 1 ocena
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 30 min
4 porcje

Składniki

  • steka z polędwicy wołowej pokrojonego w 2 mm plastry
    300 - 400 g
    300 - 400 g fileta z piersi kurczaka, bez skóry, pokrojonego w 2 mm plastry
  • czerwonej cebuli przekrojonej na pół
    120 g
  • ząbki czosnku
    2
  • oliwy z oliwek
    20 g
  • wody
    800 g
  • koncentratu bulionu drobiowego, wykonanego w TM
    1 łyżeczka
    1 kostka bulionu drobiowego (na 0,5 l), pokruszona
  • świeżego makaronu, typu ravioli o czasie gotowania 3-4 min, z dowolnym farszem
    250 - 300 g
  • natka pietruszki, świeża tylko liście, do dekoracji

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 376.6 kcal / 1575.8 kJ
Białko 26.5 g
Tłuszcz 22.5 g
Węglowodany 15.3 g
Błonnik 1 g
Tłuszcz nasycony 7.7 g
Sód 608.1 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...