Urządzenia i Akcesoria
Czulent z warzywami korzeniowymi i wołowiną (z osłoną noża miksującego)
Składniki
-
100 g cebuli przekrojonej na pół
-
2 - 3 ząbki czosnku
-
40 g oliwy z oliwek
-
500 g wołowiny gulaszowej bez ścięgien i kości, pokrojonej na 3 cm kawałki
-
100 g korzenia selera pokrojonego na 2-3 cm kawałki
-
100 g korzenia pietruszki, pokrojonej na 2-3 cm kawałki100 g pasternaku pokrojonego na 2-3 cm kawałki
-
100 g ziemniaków pokrojonych na 2-3 cm kawałki
-
100 g marchewki pokrojonej na 2-3 cm kawałki
-
900 g wody
-
10 g cukru10 g miodu
-
1 - 2 liście laurowe, suszone
-
1 ½ łyżeczki kurkumy, suszonej, mielonej
-
1 ½ łyżeczki papryki wędzonej, mielonej
-
1 - 1 ½ łyżeczki soli plus dodatkowa ilość do smaku
-
½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego plus dodatkowa ilość do smaku
-
1 kostka bulionu mięsnego (na 0,5 l), pokruszona1 łyżeczka koncentratu bulionu mięsnego, wykonanego w TM
-
150 g kaszy jęczmiennej pęczak
-
½ - 1 łyżeczka majeranku, suszonego
-
pieczywo (opcjonalnie) do podania
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Wolno gotowana łopatka wieprzowa (z osłoną noża miksującego)
4 Std. 20 Min
Wolno gotowana zupa gulaszowa z cielęciny (z osłoną noża miksującego)
6 Std. 30 Min
Zupa z rumienionym indykiem i kapustą pekińską (z osłoną noża miksującego 2.0)
40 Min
Wolno gotowana wołowina w sosie whisky z ziemniakami (z osłoną noża miksującego)
2 Std. 50 Min
Wolno gotowana wołowina z pieczarkami (z osłoną noża miksującego)
5 Std. 20 Min
Grecki kurczak z makaronem orzo i fetą (z osłoną noża miksującego)
3 Std. 20 Min
Wolno gotowany kremowy gulasz z indyka z pieczarkami (z osłoną noża miksującego)
4 Std.
Czosnkowy gulasz z indyka
45 Min
Wieprzowina z pieczarkami w sosie własnym i surówka z kalafiora
45 Min
Zupa z ciecierzycy z klopsikami (z osłoną noża miksującego)
45 Min
Potrawka z polędwicy wieprzowej i warzyw
40 Min
Potrawka z kurczaka z pęczakiem
50 Min