Urządzenia i Akcesoria
Czulent z warzywami korzeniowymi i wołowiną (z osłoną noża miksującego)
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 4 godz. 30 min
4 porcje
Składniki
-
100 g cebuli przekrojonej na pół
-
2 - 3 ząbki czosnku
-
40 g oliwy z oliwek
-
500 g wołowiny gulaszowej bez ścięgien i kości, pokrojonej na 3 cm kawałki
-
100 g korzenia selera pokrojonego na 2-3 cm kawałki
-
100 g korzenia pietruszki, pokrojonej na 2-3 cm kawałki100 g pasternaku pokrojonego na 2-3 cm kawałki
-
100 g ziemniaków pokrojonych na 2-3 cm kawałki
-
100 g marchewki pokrojonej na 2-3 cm kawałki
-
900 g wody
-
10 g cukru10 g miodu
-
1 - 2 liście laurowe, suszone
-
1 ½ łyżeczki kurkumy, suszonej, mielonej
-
1 ½ łyżeczki papryki wędzonej, mielonej
-
1 - 1 ½ łyżeczki soli plus dodatkowa ilość do smaku
-
½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego plus dodatkowa ilość do smaku
-
1 kostka bulionu mięsnego (na 0,5 l), pokruszona1 łyżeczka koncentratu bulionu mięsnego, wykonanego w TM
-
150 g kaszy jęczmiennej pęczak
-
½ - 1 łyżeczka majeranku, suszonego
-
pieczywo (opcjonalnie) do podania
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
1187.9 mg
Białko
24 g
Kalorie
1826.3 kJ /
436.5 kcal
Tłuszcz
16 g
Błonnik
11.1 g
Tłuszcz nasycony
1.9 g
Węglowodany
51.4 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Grecka zupa z wołowiną (TM6, TM7)
1 godz. 50 min
Zupa z ciecierzycy z klopsikami (z osłoną noża miksującego)
45 min
Kurczak Marengo
55 min
Zupa z rumienionym indykiem i kapustą pekińską (z osłoną noża miksującego 2.0)
40 min
Grecki kurczak z makaronem orzo i fetą (z osłoną noża miksującego)
3 godz. 20 min
Potrawka z polędwicy wieprzowej i warzyw
40 min
Szwajcarski krupnik
40 min
Pilaw z wieprzowiną
50 min
Czosnkowy gulasz z indyka
45 min
Kartoflanka z grzybami i wędzonym boczkiem
50 min
Gulasz kowbojski z kiełbasą
55 min
Bigos podhalański
1 godz. 40 min