
Urządzenia i Akcesoria
Czulent z warzywami korzeniowymi i wołowiną (z osłoną noża miksującego)
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 4 godz. 30 min
4 porcje
Składniki
-
cebuli przekrojonej na pół100 g
-
ząbki czosnku2 - 3
-
oliwy z oliwek40 g
-
wołowiny gulaszowej bez ścięgien i kości, pokrojonej na 3 cm kawałki500 g
-
korzenia selera pokrojonego na 2-3 cm kawałki100 g
-
pasternaku pokrojonego na 2-3 cm kawałki100 g
-
ziemniaków pokrojonych na 2-3 cm kawałki100 g
-
marchewki pokrojonej na 2-3 cm kawałki100 g
-
wody900 g
-
miodu10 g
-
liście laurowe, suszone1 - 2
-
kurkumy, suszonej, mielonej1 ½ łyżeczki
-
papryki wędzonej, mielonej1 ½ łyżeczki
-
soli plus dodatkowa ilość do smaku1 - 1 ½ łyżeczki
-
pieprzu czarnego, mielonego plus dodatkowa ilość do smaku½ łyżeczki
-
koncentratu bulionu mięsnego, wykonanego w TM1 łyżeczka
-
kaszy jęczmiennej pęczak150 g
-
majeranku, suszonego½ - 1 łyżeczka
-
pieczywo (opcjonalnie) do podania
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
436.5 kcal /
1826.3 kJ
Białko
24 g
Tłuszcz
16 g
Węglowodany
51.4 g
Błonnik
11.1 g
Tłuszcz nasycony
1.9 g
Sód
1187.9 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMożesz także polubić...
Grecka zupa z wołowiną (TM6)
1 godz. 50 min
Soljanka (solanka) z kapustą i kiełbasą
1 godz. 30 min
Wolno gotowana zupa gulaszowa z cielęciny (z osłoną noża miksującego)
6 godz. 30 min
Pilaw z wieprzowiną
50 min
Grecki kurczak z makaronem orzo i fetą (z osłoną noża miksującego)
3 godz. 20 min
Zupa z rumienionym indykiem i kapustą pekińską (z osłoną noża miksującego 2.0)
40 min
Wolno gotowana wołowina z pieczarkami (z osłoną noża miksującego)
5 godz. 20 min
Gulasz kowbojski z kiełbasą
55 min
Wieprzowina z pieczarkami w sosie własnym i surówka z kalafiora
45 min
Kurczak Marengo
55 min
Szwajcarski krupnik
40 min
Gulasz z chorizo, ciecierzycą i makaronem
30 min