Czulent z warzywami korzeniowymi i wołowiną (z osłoną noża miksującego)

Czulent z warzywami korzeniowymi i wołowiną (z osłoną noża miksującego)

4.6 245 ocen
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 4 godz. 30 min
4 porcje

Składniki

  • cebuli przekrojonej na pół
    100 g
  • ząbki czosnku
    2 - 3
  • oliwy z oliwek
    40 g
  • wołowiny gulaszowej bez ścięgien i kości, pokrojonej na 3 cm kawałki
    500 g
  • korzenia selera pokrojonego na 2-3 cm kawałki
    100 g
  • pasternaku pokrojonego na 2-3 cm kawałki
    100 g
    100 g korzenia pietruszki, pokrojonej na 2-3 cm kawałki
  • ziemniaków pokrojonych na 2-3 cm kawałki
    100 g
  • marchewki pokrojonej na 2-3 cm kawałki
    100 g
  • wody
    900 g
  • miodu
    10 g
    10 g cukru
  • liście laurowe, suszone
    1 - 2
  • kurkumy, suszonej, mielonej
    1 ½ łyżeczki
  • papryki wędzonej, mielonej
    1 ½ łyżeczki
  • soli plus dodatkowa ilość do smaku
    1 - 1 ½ łyżeczki
  • pieprzu czarnego, mielonego plus dodatkowa ilość do smaku
    ½ łyżeczki
  • koncentratu bulionu mięsnego, wykonanego w TM
    1 łyżeczka
    1 kostka bulionu mięsnego (na 0,5 l), pokruszona
  • kaszy jęczmiennej pęczak
    150 g
  • majeranku, suszonego
    ½ - 1 łyżeczka
  • pieczywo (opcjonalnie) do podania

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 436.5 kcal / 1826.3 kJ
Białko 24 g
Tłuszcz 16 g
Węglowodany 51.4 g
Błonnik 11.1 g
Tłuszcz nasycony 1.9 g
Sód 1187.9 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...