
Urządzenia i Akcesoria
Czulent z warzywami korzeniowymi i wołowiną (z osłoną noża miksującego)
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 4 godz. 30 min
4 porcje
Składniki
-
cebuli przekrojonej na pół100 g
-
ząbki czosnku2 - 3
-
oliwy z oliwek40 g
-
wołowiny gulaszowej bez ścięgien i kości, pokrojonej na 3 cm kawałki500 g
-
korzenia selera pokrojonego na 2-3 cm kawałki100 g
-
pasternaku pokrojonego na 2-3 cm kawałki100 g
-
ziemniaków pokrojonych na 2-3 cm kawałki100 g
-
marchewki pokrojonej na 2-3 cm kawałki100 g
-
wody900 g
-
miodu10 g
-
liście laurowe, suszone1 - 2
-
kurkumy, suszonej, mielonej1 ½ łyżeczki
-
papryki wędzonej, mielonej1 ½ łyżeczki
-
soli plus dodatkowa ilość do smaku1 - 1 ½ łyżeczki
-
pieprzu czarnego, mielonego plus dodatkowa ilość do smaku½ łyżeczki
-
koncentratu bulionu mięsnego, wykonanego w TM1 łyżeczka
-
kaszy jęczmiennej pęczak150 g
-
majeranku, suszonego½ - 1 łyżeczka
-
pieczywo (opcjonalnie) do podania
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
436.5 kcal /
1826.3 kJ
Białko
24 g
Tłuszcz
16 g
Węglowodany
51.4 g
Błonnik
11.1 g
Tłuszcz nasycony
1.9 g
Sód
1187.9 mg