Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 2 cukinie (ok. 500 g każda)
- 3 szczypty soli, plus dodatkowa ilość do oprószenia
- 1 ząbek czosnku
- 240 g wody
- 150 g śmietany, min. 30% tłuszczu
- 10 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
-
¾
łyżeczki koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
lub ¾ kostki bulionu warzywnego (na 0,5 l), pokruszonej - 2 szczypty pieprzu czarnego, mielonego
- 400 g filetów z ryby o białym mięsie, np. dorsza, mintaja, pokrojonych na 3 cm kawałki
- kurkuma, suszona, mielona, do oprószenia
- ½ łyżeczki oregano, suszonego
- 15 g skrobi ziemniaczanej
- 20 pomidorków koktajlowych, przekrojonych na pół
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 1091 kJ / 260.8 kcal
- Białko
- 22.4 g
- Węglowodany
- 8.5 g
- Tłuszcz
- 15.7 g
- Tłuszcz nasycony
- 9.2 g
- Błonnik
- 1.7 g
- Sód
- 193.3 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Łosoś ze szparagami i pietruszkowym purée
40min
Risotto z warzywami i rybą (TM5)
30min
Zapiekanka rybna z plastrami ziemniaków (TM6)
1h 10min
Zupa krem pomidorowo-cukiniowa i faszerowane papryki
1h
Zupa koperkowa i ziołowy filet z indyka z warzywami na Varomie
50 min
Dorsz w śródziemnomorskim sosie z ziemniakami (z osłoną noża miksującego 2.0)
50 min
Tagliatelle ze szparagami i pesto bazyliowym; Tiramisu truskawkowe w szklankach
1h 25min
Pstrągi z warzywami na parze; Mus twarogowy z sosem z owoców jagodowych
55 min
Wiosenna zupa kalafiorowa
30min
Risotto z warzywami i rybą (TM6)
30min
Aljotta (maltańska zupa rybna)
45 min
Paczuszka z łososiem i porem z ziemniakami
1h