Ryba na spaghetti z cukinii z sosem śmietanowym

Ryba na spaghetti z cukinii z sosem śmietanowym

4.3 75 ocen
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 55 min
4 porcje

Składniki

  • 2 cukinie (ok. 500 g każda)
  • 3 szczypty soli plus dodatkowa ilość do oprószenia
  • 1 ząbek czosnku
  • 240 g wody
  • 150 g śmietany, min. 30% tłuszczu
  • 10 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
  • ¾ łyżeczki koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
    ¾ kostki bulionu warzywnego (na 0,5 l), pokruszonej
  • 2 szczypty pieprzu czarnego, mielonego
  • 400 g filetów z ryby o białym mięsie np. dorsza, mintaja, pokrojonych na 3 cm kawałki
  • kurkuma, suszona, mielona do oprószenia
  • ½ łyżeczki oregano, suszonego
  • 15 g skrobi ziemniaczanej
  • 20 pomidorka koktajlowego przekrojonych na pół

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porcję

Sód 193.3 mg
Białko 22.4 g
Kalorie 1091 kJ / 260.8 kcal
Tłuszcz 15.7 g
Błonnik 1.7 g
Tłuszcz nasycony 9.2 g
Węglowodany 8.5 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...