Urządzenia i Akcesoria
Ryba na spaghetti z cukinii z sosem śmietanowym
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 55 min
4 porcje
Składniki
-
2 cukinie (ok. 500 g każda)
-
3 szczypty soli plus dodatkowa ilość do oprószenia
-
1 ząbek czosnku
-
240 g wody
-
150 g śmietany, min. 30% tłuszczu
-
10 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
-
¾ kostki bulionu warzywnego (na 0,5 l), pokruszonej¾ łyżeczki koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
-
2 szczypty pieprzu czarnego, mielonego
-
400 g filetów z ryby o białym mięsie np. dorsza, mintaja, pokrojonych na 3 cm kawałki
-
kurkuma, suszona, mielona do oprószenia
-
½ łyżeczki oregano, suszonego
-
15 g skrobi ziemniaczanej
-
20 pomidorka koktajlowego przekrojonych na pół
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
193.3 mg
Białko
22.4 g
Kalorie
1091 kJ /
260.8 kcal
Tłuszcz
15.7 g
Błonnik
1.7 g
Tłuszcz nasycony
9.2 g
Węglowodany
8.5 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Zapiekanka z dorszem i plastrami warzyw (TM7, TM6)
1 godz.
Dorsz w śródziemnomorskim sosie z ziemniakami (z osłoną noża miksującego 2.0)
50 min
Ryba w papilotach z plastrami warzyw (TM6, TM7)
1 godz.
Spaghetti z cukinii z łososiem i pesto
30 min
Warzywna zapiekanka z łososiem
55 min
Ryba z sosem pomidorowym
30 min
Ryba w stylu Veracruz
45 min
Łosoś ze szparagami i pietruszkowym purée
40 min
Dorsz na parze z ryżem i szpinakiem w sosie cytrynowym
30 min
Ryba z warzywami i purée z kalafiora
40 min
Łosoś z brokułami i ziemniakami w sosie koperkowym
40 min
Ryba na parze z zielonym purée
50 min