
Urządzenia i Akcesoria
Kurczak Marengo
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 55 min
4 porcje
Składniki
-
80 g cebuli szalotki przekrojonej na pół
-
3 ząbki czosnku
-
30 g oliwy z oliwek
-
600 g mięsa z udek kurczaka, bez skóry, bez kości pokrojonego na 5-6 cm kawałki
-
80 g białego wina, wytrawnego
-
300 g krojonych pomidorów, z puszki
-
150 g pieczarek przekrojonych na pół (lub małych, w całości)
-
30 g koncentratu pomidorowego
-
1 łyżeczka soli
-
½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
1 liść laurowy, suszony
-
2 łyżeczki tymianku, świeżego tylko liście
-
1 łyżka masła
-
4 jajka
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
402 kcal /
1682 kJ
Białko
36 g
Tłuszcz
24 g
Węglowodany
9 g
Błonnik
2.8 g
Tłuszcz nasycony
6 g
Sód
734 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

PRZEPISY Z HISTORIĄ
12 Przepisów
Polska
Polska
Możesz także polubić...
Jamajski kurczak jerk
1 godz. 50 min
Kurczak w zielonym sosie mole
1 godz. 10 min
Pilaw z wieprzowiną
50 min
Zupa z rumienionym indykiem i kapustą pekińską (z osłoną noża miksującego 2.0)
40 min
Ryż ze zrumienioną wołowiną i papryką
45 min
Orientalny kurczak z makaronem z cukinii
40 min
Gnocchi z warzywami i wieprzowiną
1 godz.
Potrawka z polędwicy wieprzowej i warzyw
40 min
Czosnkowy gulasz z indyka
45 min
Kurczak w jogurtowym sosie curry
40 min
Kurczak w cebuli, papryce i oliwkach z ryżem
50 min
Indyk w musztardowym sosie śmietanowym z kluskami
45 min