Kurczak Marengo

Kurczak Marengo

4.1 293 oceny
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 55 min
4 porcje

Składniki

  • 80 g cebuli szalotki przekrojonej na pół
  • 3 ząbki czosnku
  • 30 g oliwy z oliwek
  • 600 g mięsa z udek kurczaka, bez skóry, bez kości pokrojonego na 5-6 cm kawałki
  • 80 g białego wina, wytrawnego
  • 300 g krojonych pomidorów, z puszki
  • 150 g pieczarek przekrojonych na pół (lub małych, w całości)
  • 30 g koncentratu pomidorowego
  • 1 łyżeczka soli
  • ½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
  • 1 liść laurowy, suszony
  • 2 łyżeczki tymianku, świeżego tylko liście
    1 łyżeczka tymianku, suszonego
  • 1 łyżka masła
  • 4 jajka

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 402 kcal / 1682 kJ
Białko 36 g
Tłuszcz 24 g
Węglowodany 9 g
Błonnik 2.8 g
Tłuszcz nasycony 6 g
Sód 734 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...