Włoska zupa z makaronem (TM6)

Włoska zupa z makaronem (TM6)

3.9 55 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 40 min
6 porcji

Składniki

  • selera naciowego pokrojonego na kawałki
    120 g
  • białej kapusty bez twardych części, pokrojonej na kawałki, które zmieszczą się w szerokiej części podajnika
    150 g
  • marchewki z odciętymi końcówkami
    120 g
  • sera parmezan pokrojonego na kawałki, które zmieszczą się w szerokiej części podajnika
    100 g
    100 g sera grana padano, pokrojonego na kawałki, które zmieszczą się w szerokiej części podajnika
  • cebuli przekrojonej na pół
    150 g
  • oliwy z oliwek plus dodatkowa ilość do skropienia
    30 g
  • wody
    800 g
  • krojonych pomidorów, z puszki
    400 g
  • przecieru pomidorowego, typu passata
    150 g
  • koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
    1 łyżeczka
    1 kostka bulionu warzywnego (na 0,5 l), pokruszona
  • oregano, suszonego
    1 łyżka
  • cukru
    1 łyżeczka
  • soli
    ½ - ¾ łyżeczki
  • pieprzu czarnego, świeżo mielonego
    ½ łyżeczki
  • mieszanki przypraw z chili (opcjonalnie)
    ½ - 1 łyżeczka
  • makaronu, suchego, krótkiego np. ditalini
    80 g
  • natka pietruszki, świeża, tylko liście do dekoracji
  • grzanki do podania

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 233 kcal / 975 kJ
Białko 10 g
Tłuszcz 12 g
Węglowodany 23 g
Błonnik 3.9 g
Tłuszcz nasycony 4 g
Sód 427 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...