Urządzenia i Akcesoria
Grecka zupa z wołowiną (TM6, TM7)
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 1 godz. 50 min
6 porcji
Składniki
-
150 g selera naciowego z odciętymi końcami
-
250 g ziemniaków pokrojonych wzdłuż na ćwiartki
-
200 g marchewki z odciętymi końcami
-
150 g cebuli przekrojonej na pół
-
5 g natki pietruszki, świeżej, tylko liście
-
50 g oliwy z oliwek
-
500 g wołowiny gulaszowej pokrojonej w 2 cm kostkę
-
3 liście laurowe, suszone
-
1 łyżeczka tymianku, suszonego2 łyżeczki liści tymianku, świeżych
-
1 kostka bulionu warzywnego (na 0,5 l), pokruszona1 łyżeczka koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
-
1 łyżeczka soli
-
½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
800 g wody
-
1 łyżka skórki otartej z cytryny ekologicznej, bez białych błonek
-
20 - 40 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
626.3 mg
Białko
13.1 g
Kalorie
929.3 kJ /
222.1 kcal
Tłuszcz
11.7 g
Błonnik
3.3 g
Tłuszcz nasycony
1.3 g
Węglowodany
16.9 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Zupa jarzynowa z pulpetami (z osłoną noża miksującego)
30p
Zupa z rumienionym indykiem i kapustą pekińską (z osłoną noża miksującego 2.0)
40p
Grecka zupa z wołowiną (TM5)
1óra 50p
Biała fasola z chorizo
50p
Hiszpańska zupa z kurczakiem i boczkiem (sopa de picadillo)
1óra 20p
Wolno gotowana wołowina w sosie whisky z ziemniakami (z osłoną noża miksującego)
2óra 50p
Wolno gotowana wołowina z pieczarkami (z osłoną noża miksującego)
5óra 20p
Ryż ze zrumienioną wołowiną i papryką
45p
Wolno gotowany gulasz cielęcy
2óra 10p
Czulent z warzywami korzeniowymi i wołowiną (z osłoną noża miksującego)
4óra 30p
Czosnkowy gulasz z indyka
45p
Wieprzowina z pieczarkami w sosie własnym i surówka z kalafiora
45p