Urządzenia i Akcesoria
Grecka zupa z wołowiną (TM6, TM7)
Składniki
-
150 g selera naciowego z odciętymi końcami
-
250 g ziemniaków pokrojonych wzdłuż na ćwiartki
-
200 g marchewki z odciętymi końcami
-
150 g cebuli przekrojonej na pół
-
5 g natki pietruszki, świeżej, tylko liście
-
50 g oliwy z oliwek
-
500 g wołowiny gulaszowej pokrojonej w 2 cm kostkę
-
3 liście laurowe, suszone
-
1 łyżeczka tymianku, suszonego2 łyżeczki liści tymianku, świeżych
-
1 kostka bulionu warzywnego (na 0,5 l), pokruszona1 łyżeczka koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
-
1 łyżeczka soli
-
½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
800 g wody
-
1 łyżka skórki otartej z cytryny ekologicznej, bez białych błonek
-
20 - 40 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Ryż ze zrumienioną wołowiną i papryką
45 min
Soljanka (solanka) z kapustą i kiełbasą
1 godz. 30 min
Zupa jarzynowa z pulpetami (z osłoną noża miksującego)
30 min
Zupa z rumienionym indykiem i kapustą pekińską (z osłoną noża miksującego 2.0)
40 min
Grecka zupa z wołowiną (TM5)
1 godz. 50 min
Zupa gulaszowa z żurawiną
2 godz.
Biała zupa chili z kurczakiem; Bułeczki na parze; Lemoniada z kolendry i cytrusów
1 godz.
Gulasz z pulpetami kiełbasianymi; Surówka z kalarepą
30 min
Wolno gotowana wołowina w sosie whisky z ziemniakami (z osłoną noża miksującego)
2 godz. 50 min
Wolno gotowany gulasz wołowy z dynią i papryką (z osłoną noża miksującego)
5 godz. 45 min
Czulent z warzywami korzeniowymi i wołowiną (z osłoną noża miksującego)
4 godz. 30 min
Zupa Pho z resztek pieczonego drobiu
2 godz. 15 min