Urządzenia i Akcesoria
Grecka zupa z wołowiną (TM6, TM7)
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 1 godz. 50 min
6 porcji
Składniki
-
150 g selera naciowego z odciętymi końcami
-
250 g ziemniaków pokrojonych wzdłuż na ćwiartki
-
200 g marchewki z odciętymi końcami
-
150 g cebuli przekrojonej na pół
-
5 g natki pietruszki, świeżej, tylko liście
-
50 g oliwy z oliwek
-
500 g wołowiny gulaszowej pokrojonej w 2 cm kostkę
-
3 liście laurowe, suszone
-
1 łyżeczka tymianku, suszonego2 łyżeczki liści tymianku, świeżych
-
1 kostka bulionu warzywnego (na 0,5 l), pokruszona1 łyżeczka koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
-
1 łyżeczka soli
-
½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
800 g wody
-
1 łyżka skórki otartej z cytryny ekologicznej, bez białych błonek
-
20 - 40 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
626.3 mg
Białko
13.1 g
Kalorie
929.3 kJ /
222.1 kcal
Tłuszcz
11.7 g
Błonnik
3.3 g
Tłuszcz nasycony
1.3 g
Węglowodany
16.9 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Węgierska zupa rybna (Halászlé)
55 min
Łatwy gulasz rybny
35 min
Gulasz wołowy na piwie z knedlami serowymi
1 godz. 55 min
Grecka zupa z wołowiną (TM5)
1 godz. 50 min
Zupa gulaszowa z żurawiną
2 godz.
Czulent z warzywami korzeniowymi i wołowiną (z osłoną noża miksującego)
4 godz. 30 min
Ryż ze zrumienioną wołowiną i papryką
45 min
Wieprzowina z pieczarkami w sosie własnym i surówka z kalafiora
45 min
Zupa z makaronem i pulpetami z indyka
40 min
Czosnkowy gulasz z indyka
45 min
Gulasz wieprzowy
50 min
Gulasz z żołądków drobiowych
1 godz. 40 min