![Zupa z rumienionym indykiem i kapustą pekińską (z osłoną noża miksującego 2.0) Zupa z rumienionym indykiem i kapustą pekińską (z osłoną noża miksującego 2.0)](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/460ff868e510fccf26682ef2f9ec0975/Derivates/c68830fd97b205ff0dbf4fc6895fd07f3a863a27.jpg)
Wersje kompatybilne
Zupa z rumienionym indykiem i kapustą pekińską (z osłoną noża miksującego 2.0)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
-
30
g sera parmezan, pokrojonego na 3 cm kawałki
lub 30 g sera grana padano, pokrojonego na 3 cm kawałki - 2 gałązki natki pietruszki, świeżej, tylko liście
- 600 g wody
- 50 g oliwy z oliwek, plus 1 łyżeczka
- 350 g ziemniaków, nieobranych, podobnej wielkości (patrz wskazówka)
- 250 g kapusty pekińskiej, pokrojonej na 5 cm kawałki
- 100 g pora, pokrojonego w 2 cm plastry
- 2 - 3 ząbki czosnku
- 1 czerwona papryczka chili, świeża, bez gniazd nasiennych, pokrojona na kawałki
-
250
g fileta z piersi indyka, bez skóry i kości, pokrojonego w paski (1,5 x 3-4 cm), osuszonego ręcznikiem papierowym
lub 250 g mięsa z indyka, bez skóry i kości, pokrojonego w paski (1,5 x 3-4 cm), osuszonego ręcznikiem papierowym - 50 g orzeszków ziemnych, smażonych, solonych
- ½ łyżeczki soli
- 2 - 3 szczypty papryki wędzonej, mielonej
- 600 g bulionu z kurczaka, płynnego (patrz wariant)
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 1972 kJ / 471.3 kcal
- Białko
- 26.8 g
- Węglowodany
- 29.4 g
- Tłuszcz
- 28.1 g
- Tłuszcz nasycony
- 5.8 g
- Błonnik
- 4.3 g
- Sód
- 706.3 mg
Alternatywne przepisy
Orientalny gulasz z kurczaka; Kasza bulgur z zielonymi warzywami
35 Min
Krupnik z kurkami; Zapiekanka makaronowa z szynką
1h
Zupa pieczarkowo-paprykowa; Schab w sosie węgierskim (z osłoną noża miksującego), kasza pęczak i surówka po węgiersku z kiszonej kapusty
2h
Zupa ziemniaczana z curry (z osłoną noża miksującego 2.0)
35 Min
Grecka zupa z wołowiną (TM6)
1h 50min
Zupa jarzynowa z pulpetami (z osłoną noża miksującego)
30min
Włoska zupa z makaronem (TM6)
40min
Wiosenna zupa minestrone
50 Min
Czulent z warzywami korzeniowymi i wołowiną (z osłoną noża miksującego)
4h 30min
Pomidorowa zupa minestrone z kurczakiem
50 Min
Szwajcarski krupnik
40min
Czosnkowy gulasz z indyka
45min