
Wersje kompatybilne
Zupa z rumienionym indykiem i kapustą pekińską (z osłoną noża miksującego 2.0)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
-
30
g sera parmezan pokrojonego na 3 cm kawałki
lub 30 g sera grana padano pokrojonego na 3 cm kawałki - 2 gałązki natki pietruszki, świeżej, tylko liście
- 600 g wody
- 50 g oliwy z oliwek plus 1 łyżeczka
- 350 g ziemniaków nieobranych, podobnej wielkości (patrz wskazówka)
- 250 g kapusty pekińskiej pokrojonej na 5 cm kawałki
- 100 g pora pokrojonego w 2 cm plastry
- 2 - 3 ząbki czosnku
- 1 czerwona papryczka chili, świeża bez gniazd nasiennych, pokrojona na kawałki
-
250
g fileta z piersi indyka, bez skóry i kości pokrojonego w paski (1,5 x 3-4 cm), osuszonego ręcznikiem papierowym
lub 250 g mięsa z indyka, bez skóry i kości pokrojonego w paski (1,5 x 3-4 cm), osuszonego ręcznikiem papierowym - 50 g orzeszków ziemnych, smażonych, solonych
- ½ łyżeczki soli
- 2 - 3 szczypty papryki wędzonej, mielonej
- 600 g bulionu z kurczaka, płynnego (patrz wariant)
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 471.3 kcal / 1972 kJ
- Białko
- 26.8 g
- Tłuszcz
- 28.1 g
- Węglowodany
- 29.4 g
- Błonnik
- 4.3 g
- Tłuszcz nasycony
- 5.8 g
- Sód
- 706.3 mg