Zupa z rumienionym indykiem i kapustą pekińską (z osłoną noża miksującego 2.0)

Zupa z rumienionym indykiem i kapustą pekińską (z osłoną noża miksującego 2.0)

4.0 87 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 40 min
4 porcje

Składniki

  • sera parmezan pokrojonego na 3 cm kawałki
    30 g
    30 g sera grana padano, pokrojonego na 3 cm kawałki
  • natki pietruszki, świeżej, tylko liście
    2 gałązki
  • wody
    600 g
  • oliwy z oliwek plus 1 łyżeczka
    50 g
  • ziemniaków nieobranych, podobnej wielkości (patrz wskazówka)
    350 g
  • kapusty pekińskiej pokrojonej na 5 cm kawałki
    250 g
  • pora pokrojonego w 2 cm plastry
    100 g
  • ząbki czosnku
    2 - 3
  • czerwona papryczka chili, świeża bez gniazd nasiennych, pokrojona na kawałki
    1
  • fileta z piersi indyka, bez skóry i kości pokrojonego w paski (1,5 x 3-4 cm), osuszonego ręcznikiem papierowym
    250 g
    250 g mięsa z indyka, bez skóry i kości, pokrojonego w paski (1,5 x 3-4 cm), osuszonego ręcznikiem papierowym
  • orzeszków ziemnych, smażonych, solonych
    50 g
  • soli
    ½ łyżeczki
  • papryki wędzonej, mielonej
    2 - 3 szczypty
  • bulionu z kurczaka, płynnego (patrz wariant)
    600 g

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 471.3 kcal / 1972 kJ
Białko 26.8 g
Tłuszcz 28.1 g
Węglowodany 29.4 g
Błonnik 4.3 g
Tłuszcz nasycony 5.8 g
Sód 706.3 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...