
Urządzenia i Akcesoria
Zupa z rumienionym indykiem i kapustą pekińską (z osłoną noża miksującego 2.0)
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 40 min
4 porcje
Składniki
-
sera parmezan pokrojonego na 3 cm kawałki30 g
-
natki pietruszki, świeżej, tylko liście2 gałązki
-
wody600 g
-
oliwy z oliwek plus 1 łyżeczka50 g
-
ziemniaków nieobranych, podobnej wielkości (patrz wskazówka)350 g
-
kapusty pekińskiej pokrojonej na 5 cm kawałki250 g
-
pora pokrojonego w 2 cm plastry100 g
-
ząbki czosnku2 - 3
-
czerwona papryczka chili, świeża bez gniazd nasiennych, pokrojona na kawałki1
-
fileta z piersi indyka, bez skóry i kości pokrojonego w paski (1,5 x 3-4 cm), osuszonego ręcznikiem papierowym250 g
-
orzeszków ziemnych, smażonych, solonych50 g
-
soli½ łyżeczki
-
papryki wędzonej, mielonej2 - 3 szczypty
-
bulionu z kurczaka, płynnego (patrz wariant)600 g
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
471.3 kcal /
1972 kJ
Białko
26.8 g
Tłuszcz
28.1 g
Węglowodany
29.4 g
Błonnik
4.3 g
Tłuszcz nasycony
5.8 g
Sód
706.3 mg