
Urządzenia i Akcesoria
Zupa z rumienionym indykiem i kapustą pekińską (z osłoną noża miksującego 2.0)
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 40 min
4 porcje
Składniki
-
30 g sera parmezan pokrojonego na 3 cm kawałki
-
2 gałązki natki pietruszki, świeżej, tylko liście
-
600 g wody
-
1 łyżeczkę oliwy z oliwek
-
350 g ziemniaków nieobranych, podobnej wielkości (patrz wskazówka)
-
250 g kapusty pekińskiej pokrojonej na 5 cm kawałki
-
100 g pora pokrojonego w 2 cm plastry
-
2 ząbki czosnku
-
1 czerwona papryczka chili, świeża bez gniazd nasiennych, pokrojona na kawałki
-
250 g fileta z piersi indyka, bez skóry i kości pokrojonego w paski (1,5 x 3-4 cm), osuszonego ręcznikiem papierowym
-
50 g orzeszków ziemnych, smażonych, solonych
-
½ łyżeczki soli
-
2 - 3 szczypty papryki wędzonej, mielonej
-
600 g bulionu z kurczaka, płynnego (patrz wariant)
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
471.3 kcal /
1972 kJ
Białko
26.8 g
Tłuszcz
28.1 g
Węglowodany
29.4 g
Błonnik
4.3 g
Tłuszcz nasycony
5.8 g
Sód
706.3 mg