Potrawka z kiełbasą, grzybami i kaszą jęczmienną
TM6

Potrawka z kiełbasą, grzybami i kaszą jęczmienną

4.7 (35 ocen)

Składniki

  • 30 g oleju
  • 300 g kiełbasy,np. śląskiej, głogowskiej, podwawelskiej, pokrojonej w 1 cm plastry
  • 30 - 50 g jarmużu, bez zdrewniałych części, pokrojonego na kawałki
  • 120 g cebuli, przekrojonej na pół
  • 80 g marchewki, pokrojonej na kawałki
  • 80 g selera naciowego, pokrojonego na kawałki
    lub 80 - 100 g korzenia pietruszki, pokrojonego na kawałki
  • 3 ząbki czosnku
  • 30 g koncentratu pomidorowego
  • 300 g grzybów, świeżych, np. prawdziwki, kurki, podgrzybki, pokrojonych w 0,5 cm plastry
    lub 300 g pieczarek, pokrojonych w 0,5 cm plastry
  • 900 g wody
  • 30 - 50 g kaszy jęczmiennej
  • 2 łyżeczki koncentratu bulionu mięsnego, wykonanego w TM
    lub 2 kostki bulionu mięsnego (na 0,5 l), pokruszone
  • 2 liście laurowe, suszone
  • 1 łyżeczka tymianku, suszonego
  • 1 łyżeczka soli
  • ½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego

Wartości odżywcze
na 1 porcję
Kalorie
1398.3 kJ / 334.2 kcal
Białko
14.5 g
Węglowodany
17.2 g
Tłuszcz
24 g
Tłuszcz nasycony
7 g
Błonnik
4.1 g
Sód
884.3 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy